Покрајински секретаријат за социјалну политику, демографију и равноправност полова саопштио је данас да је у Дому за децу и омладину "Ветерник", код Новог Сада, у среду избоден маказама један штићеник, чије је стање сада стабилно.


Секретаријат је информацију о инциденту добио од директора дома, након чега су инспектори социјалне заштите Покрајинског секретаријата извршили ванредан инспекцијски надзор у Дому "Ветерник".Како се наводи, утврђено је да је штићеник дома М.Д. (27) повредио маказицама за папир Б.З. којем је у том инциденту нанета тешка телесна повреда.


У саопштењу се каже да су маказице биле део дидактичког материјала, који је у овом случају коришћен "приликом израде новогодишњих украса и честитки".


Хитна помоћ је превезла повређеног штићеника у Ургентни центар Клиничког центра Војводине у Новом Саду, где је збринут и налази се ; у стабилном стању.


Инспектори социјалне заштите констатовали су да су запослени Дома "Ветерник" предузели све активности предвиђене процедуром о поступању запослених у инцидентим ситуацијама.