Знање испред политике?

Ј. СТОЈКОВИЋ

04. 10. 2016. у 07:31

Напредњаци у Врању негирају постојање страначког запошљавања и тврде да поштују закон. Директори из СНС индиректно признали да су постојали “предизборни уговори”

Знање испред политике?

ПОСЛЕ најновије промене кадрова на челу градских јавних предузећа - при чему су се на руководећим положајима махом нашли представници Српске напредне странке - у Врању се спекулише о “удомљавању” страначких кадрова на новим радним местима. Надлежни не негирају тврдње да су неки људи запослени, али тврде да је реч о неопходном, стручном кадру...

Славиша Булатовић, председник Градског одбора СНС, истиче да ово руководство води рачуна о поштовању закона, па је тако 40 људи у Градској управи по разним основима остало без посла, јер нема основа да им се продуже уговори, а нови нису ангажовани.

- Никога нисмо могли да примимо из оправданих, финансијских разлога, с обзиром на то да не желимо да се понашамо као наши претходници, већ рационално и одговорно према грађанима - каже Булатовић, док начелник Градске управе Душан Аритоновић потврђује да су у јуну без посла остали они који су и примљени мимо одлуке о утврђивању максималног броја запослених.

Горан Ђорђевић, директор градског “Водовода”, подсећа на то да је СНС на изборима добио 24.000 гласова, а има око 10.000 чланова, па потенцира закључак да напредњаци нису мотивисани радним местом.

- Српска напредна странка неће отварати непостојећа радна места и људима давати лажну наду. У мом колективу су, уместо стражара, ватрогасца и других који су имали “предизборне уговоре” ангажовани правник, економиста, два млада инжењера и четири човека да копају канале - тврди Ђорђевић, и прецизира да нису сви они из табора напредњака.

Његов колега Момир Стојиљковић, који руководи јавним комуналним предузећем “Комрад”, каже да је у фирми затекао 68 радника на одређено и 29 радника на стручној пракси. Тек када са њих тридесетак нису продужили уговоре, финансијски су се консолидовали...

- Српска напредна странка не бежи од запошљавања ни у јавним предузећима, ни у локалној самоуправи, али се понаша рационално. Нећемо запошљавати 68 или 100 радника без потребе - најављује Стојиљковић, уверавајући да ће свако ново запошљавање бити мотивисано искључиво потребама у предузећима и установама.

СУПРУГЕ И РОДБИНА

- ИАКО напредњаци демантују наше информације, апсолутно је тачно да се кадрови СНС и даље запошљавају у јавним предузећима и установама. Истина, донекле су у праву кад кажу да не ангажују страначке функционере, јер “удомљавају” своје жене и родбину, па ако то није страначко запошљавање, ја онда повлачим своју изјаву - каже одборник опозиционог СПС Бранимир Стојанчић (на слици), прецизирајући то да се у “Симпу” и “Јумку”, који раде уз државне субвенције, запошљавају искључиво припадници СНС.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (16)

vlade

04.10.2016. 08:46

Ima Uredba R. Srbije, koja kaze da nema zaposljavanja u Javnom sektoru do 2018. godine, tako da novinari mogu da pisu sta hoce, jer mnogi su otisli u penziju, a novi nisu primljeni da rade u Javnim sluzbama.

Profa

04.10.2016. 08:55

Nije mi jasno gde to naprednjaci zaposljavaju ljude, kada su SPS i DS vec zaposlili stotine hiljada? Koliko vidimo broj zaposlenih u drzavi opada svake godine. U stvari sada i jeste najveci problem sto odgovorne funkcije zaposedaju SPS i DS kadrovi. Potpuno remete razvoj drzave pa kamo srece da ih zamene naprednjacima.

Lenka

04.10.2016. 09:43

I treba da se zapošljavaju proizvodni radnici i visokostručni kadar, nama je potrebna proizvodnja da bismo izašli iz krize.

Milorad

04.10.2016. 10:03

Ma otkud naprednjaci da zaposljavaju svoje kadrove bez skole,bez radnog iskustva i znanja...u skoro sva javna preduzeca,opstine su zaposleni kadrovi koji neispunajvaju elementarne stvari,sto znaci da se ne postuje zakon!

Sasa

04.10.2016. 18:59

@Milorad - Kako mozes da kazes tako nesto,jesi li im ti pogledao diplome i tako skontao da nisu strucni za poslove kojima se bave????

Marko

04.10.2016. 10:41

Mislim , siguran sam , da nijedna stranka ne moze da snosi odgovornost sto se stranackog zaposljavanja tice , jer realno , danas su svi u Srbiji stranacki opredeljeni , nije moguce da neko novozaposljen nije opredeljen za jednu od stranaka .

Mikic

04.10.2016. 10:54

Naravno i da treba strucnost da bude uvek ispred politike. Jedino tako se moye nesto bolje napraviti.

PETAR

04.10.2016. 16:23

Kad je nama nesto valjalo , sad kukaju. Pa gospodo, sve je to lepo sto pricate, samo dokazite.

vidan

04.10.2016. 16:40

Kakvo stranačko zapošljavanje kada njima 40 nisu produženi ugovori na određeno vreme.

Miloš Kosorić

04.10.2016. 19:51

Ako je neko stručan zašto bi mu bio minus što je član neke političke partije.

Sima

04.10.2016. 21:01

Ma dajte molim vas,to sto se nekada radilo je proslost,svi vidimo koliko je DS zaposlio svojih ljudi a sada je problem sto nam naredjuju da smanjujemo broj zaposlenih u administracijama,pogodite ko je te ljude zaposljavao!

Mrtvo Duboko

05.10.2016. 02:27

Au botovi, pa vi ste neumorni, ma ajde to, nego sto ste nekreativni, pa vi vise ne znate sta pisete i koga svojim komentarima napadate a koga branite. Pominjete proizvodnju i zaposljavanje u istu. Tacno, samo jos da kazete gde je ta proizvodnja u Srbiji pa da usmerimo ljude. Sve unisteno i zatvoreno, verovatno sad cete da napadnete socijaliste i demokrate. A gde je vas sef sve vreme bio, koje je vrednosti on branio, za sta se zalagao, ili sve izbrisano gumicom? Botovi pretraste ga.