Како Београд каже...

Ј. СТОЈКОВИЋ

01. 10. 2016. у 11:55

Поводом спекулација о уласку социјалиста у врањску локалну власт. Из Градског тврде да ће спровести сваку одлуку Извршног одбора СНС

Како Београд каже...

Челници напредњака

РУКОВОДСТВО Градског одбора Српске напредне странке, која је после избора постала стожер локалне власти у Врању, спремно прихвата и критике јер - како је на конференцији за медије истако први човек овдашњих напредњака Славиша Булатовић - они су одговорна власт која ће у наредном периду критиковати чак и своје људе на руководећим положајима, ако не раде добро оно за шта су плаћени.

- Мени и сарадницима је изузетна част што данас водимо Одбор који је стабилан и јединствен. Чињеница је да су грађани добили власт по њиховој вољи израженој на изборима, ми имамо стабилну већину, а желим да напоменем и то да се опозиционе партије понашају заиста коректно - каже Булатовић.

Посебно је, међутим, био занимљив његов осврт на све чешће спекулације о томе да ће се широкој владајућој коалицији - коју, поред напредњака, чине још СДС, СДПС, ПУПС, Партија Рома, ПС и ЈС - по угледу на Републику, ускоро придружити и Социјалистичка партија Србије.

- Углавном медији покушавају да и неку другу партију увуку у власт, што је изазвало реакције наших чланова, симпатизера и грађана, које нам у овом тренутку нису биле потребне. На ту тему желим да ставимо тачку - истакао је први човек Српске напредне странке у граду под Пржаром.

Признаје, међутим, да ће - ако из централе СНС у Београду добије инструкцију да СПС постане део власти - Врањанци поштовати такву одлуку.

- Као озбиљан и јединствен Одбор, који све одлуке доноси једногласно, спровешћемо сваки налог Извршног одбора странке, иако лично искључујем могућност да нам таква препорука стигне - тврди Булатовић.

Горан Николић, потпредседник Градског одбора, који је уједно и шеф одборничке групе напредњака у локалном парламенту, осврнуо се на скупштинска заседања током којих се одлуке доносе готово без икаквих расправа...

- Опозиција, једноставно, нема разлога да приговара садашњој власти, јер понашање наших функционера не оставља простора ни за какву критику. С друге стране, очигледно постоји и бојазан о отварању тема о ономе што је затечено после њих - закључује Николић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације