Срушен споменик владики Николају у Шимановцима, општинске власти негирале

Бета

25. 08. 2016. у 14:08

Срушен споменик владики Николају у Шимановцима, општинске власти негирале

Фото Н.Скендерија

Споменик владики Српске православне цркве Николају Велимировићу, који је у центру села Шимановци био подигнут на личну иницијативу једног мештанина, срушен је багерима уз полицијско обезбеђење

Споменик владики Српске православне цркве Николају Велимировићу, који је у центру села Шимановци био подигнут на личну иницијативу једног мештанина, срушен је багерима уз полицијско обезбеђење.

Очевици су агенцији Бета испричали да је споменик срушен уз присуство тридесетак специјалаца у пуној опреми и више инспектора.

Акција је организована протеклог петка, на дан сеоске славе, а полиција је била блокирала раскрсницу џиповима.

ПРЕДСЕДНИЦА ОПШТИНЕ ПЕЋИНЦИ: НИЈЕ СРУШЕН СПОМЕНИК НИКОЛАЈУ, ВЕЋ БЕТОНСКА ПЛОЧА

Председница Општине Пећинци Дубравка Ковачевић Суботички изјавила је вечерас да у месту Шимановци у тој општини није срушен споменик покојном владики Српске православне цркве Николају Велимировићу већ "бетонска плоча".

Она је саопштила да према записнику који је сачинио општински комунални инспектор, у Шимановцима није срушен никакав споменик, јер споменика на том месту није ни било.

"Оно што јесте уклоњено, то је бетонска плоча, а уклоњена је по налогу општинског комуналног инпектора који је, вршећи редовну контролу јавних површина пред сеоску славу, уочио бетонску плочу изливену на тек уређеној јавној површини у центру села", навела је она.Дубравка Ковачевић Суботички је додала је да је комунални инспектор, након што је проверио са Одељењем за урбанизам Општине Пећинци и утврдио да нико није поднео никакав захтев за постављање било каквог објекта на овој јавној површини, наложио уклањање бетонске плоче.

"Општина Пећинци је тим поводом поднела кривичне пријаве против НН лица, а на надлежним органима је да утврде ко је и за коју намену без законом прописаних дозвола излио бетонску плочу на јавној површини у центру Шимановаца. Став локалне самоуправе је јасан: закон се мора поштовати и мора се стати на пут дивљој градњи", рекла је она.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (10)

Logic

25.08.2016. 17:04

U redu, nema objašnjenja zašto je srušen. Pošto je uz prisustvo inspektora, pretpostavka postojao legalni razlog. Ipak je poželjno da se zna zašto. A ono zašto baš na Preobraženje i na seosku slavu i uz spektakularno policijsko obezbeđenje je savršeno jasno, pa je svaki pokušaj objašnjenja izlišan.

Смрт ЕУ,слобода Србији!

25.08.2016. 21:51

А јел укоњена и табла Аћиф Ефендији у Новом Пазару,споменик János Damjanich у Кули,споменик Ridvan Qazimi у Великом Трновцу? Који је ово паралелни универзум од окупиране колоније Србије, да је то за неверовати......

grga974

25.08.2016. 22:29

Nikad nisam cuo da za samo jednu betonsku plocu potrebno prisustvo tridesetak specijalaca u punoj opremi i više inspektora.

Л. Карашљамовић

25.08.2016. 22:49

А табла постављена у част ратног злочинца Аћиф ефендије, најгорег кољача Срба, и даље поносно стоји у центру Новог Пазара... Исто као и бројни споменици шиптарским терористима и балистима по Бујановцу и Прешеву... Поучени тим примерима, грађани Шимановаца у центру свог места треба да подигну велелепне споменике Анти Павелићу и Миклошу Хортију - њих гарантовано нико и никада неће смети ни да помисли да уклони...

Dugo je već

25.08.2016. 23:54

proustaše u sremu rade po nečijem diktatu ..osnivaju razne "udruge" a srbi ko srbi..