Суботица: Лекари брже до миграната

Ј. Л.

22. 07. 2016. у 07:48

Дом здравља у Суботици добио ново медицинско возило, тако да ће моћи брже да сигну до граничног прелаза Келебија и Прихватног центра за мигранте, а да притом не запоставе обиласке локалног становништва

Суботица: Лекари брже до миграната

СУБОТИЦА - Како би радници Хитне помоћи суботичког Дома здравља што пре стигли до граничног прелаза Келебија и Прихватног центра за мигранте, на другом крају града, а да притом не запоставе обиласке локалног становништва, јуче је у Суботицу стигло ново медицинско возило.

Амбулантно возило намењено превозу миграната привремена је донација међународне организације Иницијатива за развој и сарадњу (ИДЦ), које сарађујем са немачком органзицијом АСБ, чијим средствима је изграђено и прихватилиште.

Служба Хитне помоћи из дана у дан има све више позива за указивање лекарске неге избеглицама, међу којима је сада највише жена и деце.

- Све је више трудница и мале деце, такође, има доста позива због повреда, зубобоља, температуре и других тегоба - каже др Мила Дујмић Богдановић, директорка Дома здравља Суботица. - На сваки позив одговоримо, без обзира на време, па ће нам зато ово возило били од изузетног значаја.

Мигранатска криза је поново у замаху, "балканска рута" је поново активна, што изискује нове активности града. Средства за функционисање служби обезбеђује Комесеријат за избеглице, а недавно је сређен и велики хигијенски проблем на граничном прелазу Келебија.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

srbija

22.07.2016. 16:24

Predlažem mojim bolesnim sunarodnicima: Kad zatreba neodložna lekarska pomoć a vi trkom do Kelebine. Srećan put!

Maja M.

24.07.2016. 15:11

@srbija - Сада бар знамо, док чекамо возило хитне помоћи, где су...