ДВОДНЕВНА, 15. културно-духовна смотра народног стваралаштва под називом "Четерешко прело" ипак неће бити одржана 16. и 17. јула.

Јер, таман када су припреме за јубиларну манифестацију на летњој позорници у Четерешкој шуми - која, крај два древна православна храма, окупи и до 10.000 посетилаца, махом из дијаспоре - биле у завршној фази, дошло је до промене општинске власти, а одмах затим и до отказивања Смотре.

Директорка Центра за културу у Жабарима, главног организатора "Прела", дала је отказ, а нико од надлежних није био вољан да објасни шта ће се даље збивати - осим тога што је нови председника општине, посредством секретарице, поручио да је манифестација одложена на неодређено време...

Штета јер су, сазнајемо, већ били уговорени традиционални наступи бројних културно-уметничких друштава и афирмисаних естрадних уметника...

Због оваквог епилога жале и у Месној заједници насеља у којем је - у сарадњи са Радио Београдом - пре деценију и по основано и одржано прво "Четерешко прело". И, управо стога шро су редовно били један од организатора, не крију огорчење због оваквог прекида лепе традиције.