Обележено 69 година рада Васпитно поправног дома у Крушевцу

Бета

уторак, 14. 06. 2016. у 17:26

Обележено 69 година рада Васпитно поправног дома у Крушевцу

Фото С.Бабовић

Већи део објеката Васпитно поправног дома у Крушевцу обновљени претходне три и по године, а знатно су побољшани услови живота и школовања штићеника
КРУШЕВАЦ - Већи део објеката Васпитно поправног дома у Крушевцу обновљени су током претходне три и по године, а знатно су побољшани услови живота и школовања штићеника, изјавио је управник дома Иван Мијаиловић.

Мијаиловић је на свечаности поводом обележавања 69 година рада те установе казао данас да "васпитно поправни дом више није ругло на улазу у град".

"Обновили смо већи део наше установе, обезбедили знатно боље услове за живот и школовање штићеника, обновили рад фудбалског клуба", рекао је он.

Мијаиловић је подсетио да су, током претходне три и по године, реновирана управна зграда, као и трпезарија, кухиња, фискултурна сала, магацин, бина у амфитеатру, зграда пријемног одељења, а уређена је и сала за посете, замењен кров и обновљена фасада на школи.

Како је додао, прокрчено је седам и по хектара шуме и изграђен систем за наводњавање читаве економије.

"Први дани штићеника више нису дани привикавања на лоше услове који ће их чекати, више не спавају у пропалим креветима, загушљивим и мрачним собама већ имају уређене зграде", казао је Мијаиловић.

Он је додао да запослени у том дому верују да ће ти млади људи стечено знање употребити за добробит заједнице и да ће живети од свог рада због чега, како је навео, више нико неће упирати прстом у њих.

У Васпитно поправном дому је 2014. године обновљен рад фудбалског клуба, који је у овој сезони постигао 30 узастопних победа и пласирао се у виши ранг такмичења.

Мијаиловић је подсетио да је пре три године на месту на коме је својевремено постојао фудбалски терен почела изградња новог, након чега је обновљен рад клуба.

Како је најавио, потребно је реновирати отворено и затворено одељење и старе павиљоне, изградити нов магацин и женско одељење и нове стазе за шетњу штићеника.

Поводом Дана установе захвалнице су добили градоначелник Крушевца Драги Несторовић, Пословни центар "Трајал корпорација", "Крушевацпут".

Свечаности су присуствовали представници Министарства правде, Управе за извршење кривичних санкција, ОЕБС-а, локалне самоуправе, Војске, полиције, јавних предузећа и установа.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације