ЛАЈКОВАЦ - На фестивалима дечјег стваралаштва широм Србије, овог пролећа, малишани лајковачке Предшколске установе "Лептирић" представљају највећу атракцију. Освајају награде, учествују на карневалима, специјални су и радо виђени гости на прославама других вртића и свуда их дочекују са осмесима и громогласним аплаузима.

Одушевљавају брижљиво одабраним и припремљеним музичко-сценским наступима, кореографијама, изванредним костимима, лепршавошћу и дечјим шармом. Прошле недеље, Одељење "Лептирића" из Јабучја победило је на првој "Малој олимпијади" у Мионици, у конкуренцији седам обданишта. Били су специјални гости зрењанинских вршњака, на њиховој годишњој "Смотри музичког и драмског стваралаштва". Публици се представила припремна предшколска група тачком "Грозница Лептирићеве вечери", за коју је недавно освојила прву награду на Фестивалу дечјег музичког стваралаштва у Смедереву...

- За континуирани рад на сценским наступима и учешће малишана на бројним фестивалима, заслуге припадају васпитачима, али и родитељима, који дају допринос у припреми представа и костима - каже Мила Митровић, директорка Предшколске установе "Лептирић". - Захваљујући томе, свака генерација "Лептирића" остварује веома запажене, радо виђене наступе на дечјим смотрама, по чему је наша установа већ годинама позната у Србији.

На фестивалу у Смедереву, музичко-сценски приказ "У духу православља" добио је специјалну награду за најбољу идеју. Настао је као производ 29 породичних радионица, у којима су родитељи, заједно са васпитачима и децом, креирали и израђивали сценографију и костиме.

- Предшколска група освојила је и награду за групну маску на Фестивалу хумора за децу у Лазаревцу, победила на Фестивалу традиционалних игара и модерног плеса у Параћину, те са тачком "Распевана черга" наступила на смотри у Зворнику - набраја директорка "Лептирића". - Предшколци и старија васпитна група привукли су велику пажњу на Међународном карневалу у београдској општини Раковица, тачкама "Чарлстон" и "Чоколадице". Наши малишани гостоваће на Ђурђевданском уранку, 6. маја, у Крагујевцу, поводом Дана града.


"БЕJБИ ЕГЗИТ"

- ВРЕДНО припремамо тачку "Лептирићев лет кроз Србију" за Фестивал традиционалних игара и модерног плеса у Пожаревцу, где су наши малишани прошле године победили - каже директорка. - Следе карневал у Врњачкој Бањи, "Беjби Егзит" на Петроварадину...