Тајну продаје гроба однео у гроб

М. ЛУКОВИЋ

06. 04. 2016. у 06:55

Тајну продаје гроба однео у гроб
Синовац Танасија Кидишевића, пред смрт поклонио место где му почивају баба и деда

Нестанак споменика са гробља у Крагујевцу који је пензионер Танасије Кидишевић (86) подигао свом оцу и мајци још је непознаница, али гробна места су изгледа поклоњена. Како сазнајемо, Танасијев синовац, који је од свог покојног оца наследио право стараоца, наводно, једном Крагујевчанину је поклонио гробно место у мају прошле године, али о томе није обавестио свог стрица. Зашто је то учинио, остаће нејасно, јер је преминуо 16. децембра протекле године.

Деда Танасије прича да је споменик подигао и платио, али да је право стараоца пренео на свог брата, а он на свог сина. Тражи да се, упркос свему, пронађе споменик и сазна где су посмртни остаци његовог оца и мајке.

- Веровао сам свом брату, па и синовцу, али никада не бих ни помислио да може некоме да уступи гроб свог деде и бабе. То је скрнављење и гробног места и сећања на моју мајку и оца. Нису то заслужили. Мој отац је био ратник, учесник балканских ратова и Првог светског рата, прошао целу Албанију, стигао до Бизерте и вратио се жив - с тугом у гласу прича Танасије.

Споменик је подигнут још 1979. и о томе је Танасије Кидишевић сачинио уговор са ЈКП "Градска гробља". Уредно је плаћано одржавање тих гробних места. Да су она уступљена неком другом сазнао је два месеца после смрти свог синовца, који је изненада преминуо.

- Обратио сам се полицији и тражим да ми помогну. Писмо начелнику Полицијске управе у коме се обраћам за помоћ да се овај случај расветли послао сам поштом - прича Танасије. - Желим да се све врати у првобитно стање. Мислим да на то имам право.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације