МИОНИЦА - У Струганику је у току комплетна обнова родне куће војводе Живојина Мишића, великог стратега победе српске војске у Колубарској бици над надмоћнијим аустроугарским непријатељем у Првом светском рату. Осим обнове музејске поставке, струганичким каменом поплочана је стаза од капије до главне куће, урађена канализација, а објекат је заштићен од влаге.

У подруму куће, који је планом рестаурације, а коју финансира општина Мионица, предвиђен за одржавање програма и тематских изложби, постављен је под од опеке. Следи и постављање нове ограде око дворишта.

Музеј - родна кућа војводе Живојина Мишића, која се убраја међу најзначајније локације на музеографској карти Србије, током целе године посећује велики број поштовалаца лика и дела овог војсковође. Музеј је отворен 1987. године, а чине га аутентична окућница сеоског домаћинства, са економским и стамбеним објектима и поставком бројних предмета и докумената из живота Живојина Мишића у великој главној кући, који сведоче о бројним искушењима кроз која је током војне каријере пролазио...