НИШ- Иако је последњих недеља било пуно чаршијских прича о евентуалним кандидатима срских напредњака који би након избора могли да преузму функцију првог човека Града, књига је на крају, незванично, ипак спала на једно слово.

Како нам је извор из редова ГО СНС потврдио, на листи за избор за предстојеће локалне изборе, поново ће се наћи проф. др Зоран Перишић, још увек актуелни градоначелник, коме ће уколико његова политичка опција победи у граду на Нишави ово бити други мандат по реду.

Пре само две недеље, према информацијама које смо имали “у игри” је било неколико имена, али је након последње посете Братислава Гашића, високог финкционера СНС-а, ситуација била драстично јаснија. Последња од промена која је уследила била је смена др Милана Станојковића који се такође високо котирао, а који је функцију координатора градског одбора обављао више од пола године.

И у јавности, а и међу напредњацима се након тога могло чути да ће копља вероватно укрстити актуелни градоначелник Перишић и Бобан Џунић, председним ГО Палилула, али је очигледно, према наводима поузданог извора, последње истраживање рејтинга нишких политичара било пресудно. Резултати су тада показали да је, и поред негативне кампање коју, како тврде нишки напредњаци, појединци воде против Перишића, он ипак и даље најпопуларнији представник њихове политике у граду.

Остаје да се сачека и званична потврда из ГО СНС-а.