Пећина Кађеница на Каблару уместо на Овчару, материјал без иједног манастира Српске Свете горе!

В. Илић

28. 01. 2016. у 08:13

Грешка туристичке организације из града на Морави у промотивном материјалу. Како се пећина Кађеница нашла на погрешној планини и зашто нема манастира из Клисуре

Пећина Кађеница на Каблару уместо на Овчару, материјал без иједног манастира Српске Свете горе!

Пећина Кађеница

ЧАЧАК - Пећина Кађеница, једно од најчувенијих места и светиња у Овчарско-кабларској клисури, о којој бригу води Туристичка организација града на Морави, нечијом грешком, у брошури управо ове организације, нашла се на планини Каблар, уместо на суседном Овчару!

Да срамота буде већа, у овогодишњим стоним календарима са логом ТО Чачка нема ниједног од 12 манастира Српске Свете горе, у оближњој клисури, а на зидном календару ниједног мотива из града на Морави.

- Овде се ради о недостатку професионализма, о немару, а можда и о незнању. Јер, невероватно је да неко ко ради у Туристичкој организацији Чачка погреши где се налази пећина Кађеница. За израду ове брошуре, која је штампана на више језика, потрошено је око 300.000 динара, а апсурдно је и то што на календарима нема ниједног чачанског манастира, већ су своје место нашли пејзажи са Дрине, из кањона Увца, са Златибора... Зар би требало да ми промовишемо ове области, или првенствено своју територију - јавно пита један од запослених у ТОЧ, инсистирајући на анонимности.

Директор Туристичке организације у Чачку, Драгомир Савић, међутим, не може да поверује у то да се неко бави "оваквим интригама", сматра да се у брошури ради о "мањој грешци" и истиче став да је њен значај "много већи од ситног пропуста". Подсећа и на то да је установа којој је на челу, лане, вредне награде добила управо за свој издавачки рад.

- Што се тиче осталих замерки, не ради се о званичним календарима ТОЧ, већ о шаблонском промотивном материјалу, на који је само доштампан наш логотип. Како год то звучало, те календаре смо набавили у слободној продаји, јер је то било нaјјефтинијa вaријaнтa... Мождa јесте мaло нелогично, aли aуторски штaмпaни мaтеријaл је знaтно скупљи, a ми нисмо имaли средства. Уосталом, реч је о веомa мaлој серији - закључује Сaвић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

srpski domacin

28.01.2016. 08:42

bilo bi dobro da vas vas neimenovani izvor obavesti sta je sa krivicnim prijavama i placenim kaznama zbog muljanja sa putnim racunima predhodnog direktora,te kako je isti izdrzao kaznu zatvora od 8 meseci raeci u toc i primajuci platu od iste.te kada ste dobar novinar istrazite putne racune i muvanje sa pdv i to objavite kako bi ste upotpunili sliku o toc cacak a ujedno i istinito informisali verne citaoce

Cicvaric Jovisa

28.01.2016. 09:17

ja sad neznam ko je ovde u zabuni posto se pecinna nalazi na Kablaru.

ZalivSajt

28.01.2016. 09:33

Umesto da naprave 3D prezentaciju manastira u Ovcarskoj klisuri i to promovisu oni nisu mogli ni ovoliko...Ovcarska klisura je mozda najlepsi deo Srbije

pera

28.01.2016. 12:50

Koliko mi je poznato Fruska gora je proglasena za Srpsku Svetu Goru. kao i obicno srpska posla.