ФОТО: Слоба кратко посматрао Новосађане

Ј. С.

27. 01. 2016. у 13:38

Ко је и из ког разлога поставио портрет покојног председника Југославије и лидера СПС је непознато, али је с друге стране и те како привукао пажњу Новосађана

ФОТО: Слоба кратко посматрао Новосађане

Фото Д. Дозет

СЛИКА Слободана Милошевића у стакленом оквиру коју је уз пропратну поруку "Велики брат вас посматра", неко јутрос окачио на фасаду пивнице у Улици Мите Ружића у центру Новог Сада, после неколико сати скинута је и прислоњена уз фасаду преко пута.

Остало је непознато ко је и из ког разлога поставио, а потом и скинуо слику покојног председника Србије. У пивници кажу: нико ништа није видео, ни чуо.

Претпоставља се да би то, као и порука "Велики брат вас посматра" могла бити алузија на недавно постављени видео-надзор у Ружићевој и у суседној Улици Лазе Телечког која врви бројним кафићима, омиљеним међу младим Новосађанима. Надзор је постављен због честих ноћних инцидената у појединим кафићима. Неким Новосађанима поновни "сусрет" са Слобом био је занимљив, па су искористили прилику да направе "селфи".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (21)

sloven

27.01.2016. 15:01

Taj veliki brat je unistio Srbiju za sva vremena. Do njegovog dolaska na vlast, nesto je od Srbije jos i moglo da bude, a od njegove "odbrane" Srbije skoro da nestadosmo kao drzava.

Zoran

27.01.2016. 15:13

Ne b ih bas rekao da je to poruka ove slike. Pre ce biti da zele da kazu koliko smo nisko pali po standardu, moralu, svemu. Ono Slobino vreme jeste bila beda, ali pod sankcijama niko ne bi prosao bolje. Greska mu je samo sto je mislio da ce Rusi tada da nas brane. Da je to bilo tacno, ne bi bilo ni sankcija ni bombardovanja.Ali, manje je bilo korupcije, to znam sigurno. Veci red se znao u drzavi.

milun

27.01.2016. 15:13

Poslednji nas drzavnik. Imao je i gresaka, naravno ali...u poredjenju sa kolonijalnim upravnicima ljudska i drzavnicka gromada.

WWW

27.01.2016. 17:30

Dobro sto nas vise ne moze braniti. Ali tu su Miskovici i Beko i drugi koji su rodjeni u njegovo vreme. Odrsali kod demokrata od 5. Oktobra.

Radoje

28.01.2016. 22:07

@WWW - WWW@ Dali Znate šta ste hteli sa ovim da kažete, veruje ni sam neznaš, no eto nešto da nalupetaš krijući. Dali ste jutros dobili Sendvič prazan, pa niste bili koncentrisani pri pisanju.

vlada

27.01.2016. 17:43

Kad menjate nekog ili nešto, morate imati zamenu /bolju/ ili alternativu promeni! Dvehiljadite, ni jedno ni drugo nismo imali, a to se i danas oseti ! imali smo samo euforičnu zabludu, lažna obećanja /spolja/, neprosvećene mase /delimično kupljene/, benigne vodje, podršku kriminalaca i budućih tajkuna, jurišnike koji se "hrabro" okreću u nazad .... i "zadatak" nalogodavca je bio izvrešen! O paljenju Skupštine i kradji izbornih listića da se i ne govori! Gospodo posle j..... nema kajanja!

Милош

27.01.2016. 18:48

Можда нема улицу и споменик али га Срби неће заборавити! Нека му је вечна слава и хвала!

Branko

27.01.2016. 21:04

Kao da mi je crna mačka prešla put pa tri puta pljucnem "pljuc, pljuc, pljuc" preko levog ramena. Daleko mu bila lepa kuća. Tom Sojer.

друг Чабор

27.01.2016. 21:11

треба погледати Слобин последњи говор, сваки зарез је истина! врати се тата Боби!

Patriota

28.01.2016. 05:58

Ja ne volim komuniste ali Sloba je bio patriota i nista nije prodao nikome a posebno ne strancima.

Radoje

28.01.2016. 21:53

@Patriota - Patriota@ U pravu ste Sve su društvene Firme radile, ni jedna nije za njegovo vreme prodata, a sada još Telekom radnici brane,da ga bosanac ne proda, a drugo je sve razgrabljeno i u privatne džepove strpano. Radnici ostali bez posla i Hleba, glad vlada Srbijom, ljudi se zbog nemaštine samoubijaju. Ako se sećate onog Vojnog pilota koji je Topli obrok nosio deci a on gladovao i na kraju se i ubijo. To je slika DOSA Titovih doseljenika iz bosne.

Radoje sa Kosmeta jug Srbiuje

28.01.2016. 21:59

@Opaki - Opaki@ Vidi se da si opak i naopak, no si u pogrešnu državu doselijo, što neostade kod Alije, ili Tuđmana no dođe u Srbiju da je poganiš. Ovi tvoji, koji su bombama došli na vlast su mnogo bolji. Uzimaju prasad po selu za TV pretplatu koji ne plaćaju namet.

brezanac

28.01.2016. 16:14

Sloba je Sloba i takav nam ostaje u secanje. Ove posle njega niko ne zeli da se seca. Sloba je prodat Hagu ali eto to im se sada vraca.