Чачански привредници већ изабрали: Милуна Тодоровића за градонјачелника!

В. Илић

16. 01. 2016. у 18:00

Чачански привредници већ изабрали: Милуна Тодоровића за градонјачелника!

Милун Тодоровић

Привредници из града на Морав најавили су да ће на изборима за будућег градоначелника подржати директора "Ауто Чачка", без обзира на којој листи буде

ПРИВРЕДНИЦИ из града на Морави, окупљени у пословном удружењу под називом "Градац 97", најавили су да ће на изборима за будућег градоначелника подржати Милуна Тодоровића, директора "Ауто Чачка" - не прецизирајући да ли ће они самостално оформити листу за предстојеће гласање на локалу. Један од привредника, Драган Јовић, власник фирме "Алфако инжењеринг", у име својих колега је, међутим, рекао да ће они подржати сваку листу на којој Тодоровић буде кандидат.

У међувремену, незванично се сазнаје да је Тодоровић већ био на разговору са премијером Александром Вучићем - у присуству оба повереника СНС у Чачку: Марка Парезановића и Игора Трифуновића, те још неколико челних људи Српске напредне странке у граду на Морави. Тада је, наводно, Тодоровићу понуђено да - уз два повереника - помогне у вођењу странке, што је он одбио, али још није познато да ли ће, ипак, бити кандидат СНС за новог првог човека Чачка.

- Све ћемо обелоданити када буду расписани избори и кад формирамо одборничку листу, а првог на њој ће одредити председник странке. Није ми познато да ли је Тодоровић члан СНС, али је извесно да није у нашој градској бази - каже један од повереника напредњака, Марко Парезановић.

Коментар Милуна Тодоровића нисмо чули јер се није јављао на мобилни телефон. Ипак, привредници из Чачка истичу да нико од њих нема намеру да се активно бави политиком, али су сви спремни да дају свој допринос "за стварање бољег привредног и економског амбијента у граду" - првенствено за отварање нових радних места. Додају да су до сада давали подршку људима који су на изборима били изабрани да воде град, али нису имали адекватан одговор на предлоге за развој локалне привреде.

РАЗЛОГ ЗА ПОСРТАЊЕ

- ЗБОГ изостанка људи из привреде у врху локалне власти, уз све поштовање неколицине који су имали какво-такво искуство, резултати нису задовољавајући, па верујемо како је дошло време да неко од угледних привредника из Чачка прихвати кандидатуру за градоначелника, а да га остали подрже. Сигурни смо да Милун Тодоровић може у пуном капацитету да води овај град, о чему сведочи и чињеница да су приврденици једногласно прихватили овај предлог - закључује Драган Јовић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације