Од дивље руже - уље и посао

Михаило Луковић

27. 12. 2015. у 06:15

Од дивље руже - уље и посао

Марина Миладиновић и Мирослав Гарић на пријему у скупштини

Идеја двоје студената из Крагујевца. Добили новчану награду и локал

АПСОЛВЕНТИ хемије на Природно-математичком факултету, Марина Миладиновић и Мирослав Гарић, чим дипломирају имају обезбеђен посао. А радна места, бар за почетак, обезбедили су сами. Производња природне козметике од дивље руже, први пут у Србији, као и од језгра шљиве и кајсије, како кажу, њихова је будућност. За то су већ добили подстрек и похвале стручњака.

Наиме, ово двоје двоје одличних студената ПМФ победници су регионалног конкурса за најбољу студентску бизнис идеју, на којем је са својим пројектима учествовало око 280 академаца универзитета из Београда, Новог Сада, Крагујевца, Бањалуке, Подгорице, Зенице.

- Производићемо природна и ретка козметичка уља и креме од дивље руже, језгра шљиве и кајсије. У Србији то нико не ради, а колико знамо у Француској се на такав начин засад производе само уља од језгра шљиве - појашњавају своје бизнис планове Марина и Мирослав.

Признају, додуше, да су то смислили и осмислили само због такмичења, али по свему судећи то ће им бити први посао и приватни бизнис. На финалном такмичењу које је одржано у Привредној комори Србије, добили су прву награду - сто хиљада динара, као и бесплатан пословни простор у Бизнис иновационом центру у Крагујевцу на годину дана. Уз то, и сву стручну помоћ и савете за пословне контакте, маркетинг, презентацију.

ПРОЦВЕТАЛА И ЉУБАВ

Током припрема за такмичење и рада на пројекту, процветала је и љубав између Марине и Мирослава. Одлучили су да живе заједно и кују планове за будућност.

ПРИЈЕМ

За ово двоје студената недавно је у Скупштини града приређен пријем. Члан градског већа Далибор Јекић казао је да ће градска управа подстицати добре идеје и финансијски подржати пројекте којима се обезбеђује запошљавање, односно самозапошљавање.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Bravo

27.12.2015. 09:52

Tako se to radi. Nema kukanja kako imaju diplomu, a nece niko da ih zaposli. Pametni i sposobni stvaraju poslove, ostali mogu da rade za njih ili da kukaju.

Маја М.

27.12.2015. 16:06

@Bravo - Један од услова је да се паметно одабере факултет.