Сребренички круг пред студентима

М. Л.

25. 12. 2015. у 19:28

Сребренички круг пред студентима
Истина о догађајима у Сребреници и дугогодишње истраживање Драгана Вујичића, новинара "Новости", преточени у књигу "Сребренички круг", представљени су студентима Правног факултета у Крагујевцу

КРАГУЈЕВАЦ - Истина о догађајима у Сребреници и дугогодишње истраживање Драгана Вујичића, новинара "Новости", преточени у књигу "Сребренички круг", представљени су студентима Правног факултета. За будуће правнике, али и комплетну крагујевачку јавност, посебно је било важно виђење аутора и других говорника како су ови догађаји из 1995. (зло)употребљени у делу међународне јавности, као и приликом разних суђења у Хашком трибуналу, те какви су геополитички циљеви "западне" сребреничке приче.

- Нема доказа о броју жртава које Запад помиње, нити је било убијања деце, што је непобитно утврђено и у Хашком суду. Али ти догађаји су употребљени да се покрене харанга против Срба - казао је између осталог аутор. Наглашено је да се ови догађаји од 1999. године користе и као оправдање и матрица да би се покренули ратови у многим земљама - Ирак, Сирија, Либија, и све под изговором "да се не би поновила Сребреница".


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације