АУТО-школа ЈГСП "Нови Сад", како је "Новостима" јуче потврђено у овом предузећу, још није почела да ради, будући да се још нису стекли сви законски услови за њено отварање. Закон, наиме, не дозвољава да јавна предузећа отварају ауто-школе, и његова се измена очекује. Туристичка агенција овог предузећа, која је почела да ради у исто време када је планиран и почетак рада школе, постиже солидне резултате.

Градски превозник је, подсећамо, у оснивање ауто-школе, у којој су морали квалитетније да се искористе ресурси које ово предузеће већ поседује, уложио неколико десетина хиљада евра, пре свега за набавку возила и уређење полигона, како би и ово предузеће могло додатно на тржишту да оствари приходе. ЈГСП је, тако, још пре две године уредило полигон, уписало огранак ауто-школе у Агенцију за привреде регистре, спремило је и учионицу, а утврђени су и услови за полагање возачког испита. Сама цена обуке будућих возача и полагања испита како је планирано, требало је да буде конкурентна на тржишту. Законске одредбе, међутим, осујетиле су остваривање овог плана.

ГСП "Травел", најмлађи огранак ЈГСП "Нови Сад", који је почео да ради 20. јануара 2014. године, међутим, успешно послује.

- Основали смо агенцију као део свог тржишног пословања, с намером да се остварени приходи улажу у побољшање квалитета основне делатности - јавног превоза путника - кажу у ЈГСП. - У нешто мање од две године пословања, агенција оправдава свој слоган "Традиција вредна поверења", што потврђује и чињеница да је од оснивања до данас проширена понуда агенције. Тренутно је актуелна продаја новогодишњих аранжмана и зимовања, а у понуди су већ и путовања за летњи период која су изузетно повољна. Цена за десет ноћења у апартманима у Грчкој, уз аутобуски превоз, на пример, износи 70 евра.

ИЗМЕНА ТРАСА

ЗБОГ радова код Београдске капије, сутра и прекосутра ће бити измењене трасе линија 3, 9, 9а, 61, 62, 64, 69, из правца Новог Сада према Петроварадину. Аутобуси на овим линијама, кажу у ЈГСП, после преласка Варадинског моста, скретаће на Кеј скојеваца, а затим ће Рељковићевом улицом саобраћати до Прерадовићеве улице, где ће се укључивати на редовну трасу. У смеру према Новом Саду, линије ће саобраћати редовном трасом.