Кинески индустријски парк у граду на Морави

З. ГЛИГОРИЈЕВИЋ

01. 12. 2015. у 08:30

По центру града су истакнуте кинеске заставе, а испред споменика борцима палим за ослобођење 1912-1918, постављена је табла са натписом: "Добро дошли", на кинеском и српском језику

Кинески индустријски парк у граду на Морави

ЋУПРИЈА - Општина се припрема за долазак привредне делегације са Далеког истока, којој ће понудити Кинески индустријски парк, и све чини како би се потенцијални инвеститори у граду на Морави осећали што пријатније. По центру града су истакнуте кинеске заставе, а испред споменика борцима палим за ослобођење 1912-1918, постављена је табла са натписом: "Добро дошли", на кинеском и српском језику, каже Нинослав Ерић, председник општине Ћуприја.

- На позив градоначелника општине Кћао, пре месец дана сам боравио у граду Шаосинг, посетио Сајам текстила и састао се са кинеским привредницима који желе да улажу у Србију. Још пре премијера Вучића, са привредницима из те провинције разговарао сам о изградњи Кинеског индустријског парка - каже председник општине Нинослав Ерић, подсећајући на то да су у међувремену овде биле чак четири делегације из Кине.

Још тада су гости, вели, били веома задовољни када су видели своја национална обележја, а он је са једним кинеским привредником у парку засадио - гинко билобу.

- Убрзано сређујемо Индустријску зону. Асфалтирали смо тротоаре, а до краја године завршићемо и саобраћајнице. Министарство привреде нам је одобрило пројекат од 13 милиона динара, за суфинансирања изградње индустријског кабловода, од трафостанице до Зоне - прецизира Ерић и додаје да су Ћуприју недавно посетили и представници амбасада Хрватске, Азербејџана и Португалије, а долазак су најавили и фински дипломатски представници.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)

pomoravac

01.12.2015. 10:17

Treba da vas je sramota sta radite i kako pljackate opljackanu opstinu a sada da je uvalite kinezima. Pokrijte se i vi i Misko Antonijevic koji vam viri iz ....,sela ste asfaltirali po 200m pa dokle stigne....Sramota me je sto zivim u toj opstini od vasih lopovluka.

Nemi posmatrac

01.12.2015. 13:52

@pomoravac - Ne zali se prijatelju. Dodji u Zajecar da vidis kakav je raj!

Neko iz mase

01.12.2015. 18:45

2014: Dolaze Nemci2015: Odlaze Nemci, ali dolaze Kinezi2016: Odlaze Kinezi, ali dolaze Eskimi2017: Odlaze Eskimi, ali dolaze Marsovci2018:Odlazimo svi