Затварање станице Ћуприја

Фонет

26. 11. 2015. у 20:34

Железнице Србије саопштиле су данас да од петка, у оквиру радова на делу пруге Јагодина-Гиље-Ћуприја-Параћин, почиње реконструкција станице Ћуприја због чега до даљњег неће бити пријема и отпрема путника, пртљага и робе

Затварање станице Ћуприја

Илустрација

БЕОГРАД - Железнице Србије саопштиле су данас да од петка, у оквиру радова на делу пруге Јагодина-Гиље-Ћуприја-Параћин, почиње реконструкција станице Ћуприја због чега до даљњег неће бити пријема и отпрема путника, пртљага и робе.

Грађевинске радове изводи италијанска компанија "JV IC/CAF" са домаћим подизвођачима, а предвиђена вредност тих радова је око 16 милиона евра.

Грађевински радови обухватају изградњу од око 10 километара двоколосечне пруге, реконструкцију око дедам километра једноколосечне, затим изградњу надвожњака од 75 метара, пет нових подвожњака, седам нових пропуста, реконструкцију три постојећа пропуста, девијацију регионалног пута у дужини од 1.200 метара, уређење стајалишта Гиље са изградњом приступних саобраћајница и остали радови.

Електротехничке радове изводи Сиеменс д.о.о Београд, чија вредност износи око 11,8 милиона евра.

Завршетак грађевинских и неопходних електротехничких радова се очекује у другој половини децембра, од када ће се саобраћај неометано одвијати.

Комплетан завршетак електротехничких радова, пуштање у рад електронске поставнице, у станици Ћуприја предвиђен је за мај 2016. године.

По завршетку свих радова на делу пруге Гиље-Ћуприја-Параћин, пруга ће бити оспособљена за брзину возова од 120 километара на сат, наводи се у саопштењу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације