Пожаревљани траже нижу цену воде

Д. Н.

05. 11. 2015. у 15:00

Грађанска иницијатива после пораста нивоа нитрата у пожаревачком водоводу

Пожаревљани траже нижу цену воде

ПОЖАРЕВАЦ - Група грађана За Пожаревац, Костолац и околину - др Ивица Здравковић, покренула је иницијативу за смањење цене воде, јер је она забрањена за пиће средином октобра, услед повећања нитрата преко законске границе од 50 милиграма по литру.

- Воду из градског водовода грађани користе само као техничку, за одржавање личне и опште хигијене, јер је загађена. Због тога тражимо да се њена цена умањи за 50 одсто - каже, за "Новости" , Јовица Живановић, један од покретача петиције.

Прикупљање потписа обавља се у локалу у Улици Радомира Миленића Руса, у времену од 9 до 20 сати. Потписи ће се скупљати до краја ове седмице, после чега ће петиција бити уручена надлежнима.

- Одзив грађана је одличан, као што смо и очекивали, а њихове потписе у понедељак ћемо предати градоначелнику, Градском већу, Скупштини града и јавном комуналном предузећу "Водовод и канализација" - каже Живановић.

Покретачи петиције надају се да ће њихова иницијатива бити прихваћена и да ће цена воде бити преполовљена, све док се загађење водовода не отклони.

Републичка санитарна инспекција воду из градског водовода у Пожаревцу забранила је за пиће и кување 13. октобра, од када се грађани снабдевају преко девет цистерни које се постављају на одређеним локацијама на по два сата.


РАЧУН - 1.200 ДИНАРА

ПРОСЕЧНА четворочлана породица воду месечно плаћа око 1.200 динара. Уколико се усвоји иницијатива грађана, наредни рачун, као и остали који буду стизали док загађење воде не прође, требало би да износи око 600 динара.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

Ica

05.11.2015. 21:04

Zato kod nas u Smederevskoj Palanci voda poskupljuje, a mi je više nemamo nego što je imamo.

AcaZ

05.11.2015. 23:21

U Pozarevcu ce voda biti neispravna sve dok se ne sagradi fabrika za preciscavanje vode. Ako se smanji cena vode za 50% odakle ce biti novca za ovu fabriku, posto je grad, kao i cela drzava, pokraden od onih koji su na vlasti u zadnjih par decenija?

Za AcaZ

05.11.2015. 23:41

Aco da li ti stvarno mislis da ce te pare da idu na izgradnju? Pa i te pare ce da uzmu lopovi na vlasti. Valjarevic povecao sebi platu za 30% do 40% od kako je dosao na vlasti, prica kako ce da tuzi sve redom sto pricaju kako je voda neispravna za pice e pa voda ispade nesipravna za pice a on je i dalje na vlasti. I sta cemo sada Valjarevicu???? Da neces mozda da nas tuzis?

Zoran

07.11.2015. 00:19

U Djuri je za cetvoroclanu porodicu fiksno 1580din nije mnogo za nista : (