Смена руши коалицију?

Ј. СТОЈКОВИЋ

10. 10. 2015. у 06:21

Смена руши коалицију?

Седиште Туристичке организације у Врању

Најава новог кадровског решења у туристичкој организацији Врања - политички проблем. Социјалдемократска партија Србије прети чак и напуштањем локалне власти

НЕЗАДОВОЉНА његовим радом, Социјалдемократска партија Србије у Врању одлучила је да смени директора овдашње Туристичке организације, Томислава Стојановића. Ипак, мишљења осталих коалиционих партнера су подељена, јер о директору чија смена се најављује имају само речи хвале...

- Градски одбор је најпре затражио Стојановићеву оставку, а када је он то одбио, одлучили смо да затражимо његову смену - каже Александар Стајић, први човек ове партије у граду под Пржаром, не желећи да у јавност износи конкретне разлоге. - Ми смо странка која има богат кадровски потенцијал, па не видим зашто је проблем заменити неке људе онима за које сматрамо да су способнији. Уосталом, Стојановић је једини директор из наше странке, па на таквом месту желимо човека који ће имати боље резултате.

Спекулише се да је странка Стојановићу већ нашла замену - Вукашина Петровића, приватног предузетника - иако Стајић тврди да има неколико кандидата, па разматрање предлога тек предстоји.

У међувремену, Томислав Стојановић не крије да је шокиран одлуком својих партијских колега - уверен у то да је функцију, на коју је постављен јула 2012. - обавао добро, чак истичући да је, управо захваљујући њему, Туристичка организација Врања постала препознатљива у Србији.

ПОВОД? КАКО "Новости" незванично сазнају, незадовољство у редовима Љајићеве партије изазвала је процена да Стојановић није довољно лобирао, нити конкурисао за пројекте у ресорном министарству, па сматрају да резултатима баш и не може да се похвали...

Градоначелник и председник овдашње Социјалистичке партије Србије - која је стожер владајуће коалиције у Врању - Зоран Антић, каже да је он разговарао са Александром Стајићем, али сматра да би и остали коалициони партнери требало да буду обавештени о унутарстраначкој одлуци СДПС.

- Процедура мора бити испоштована: странка предлаже кадрове, па може иницирати и њихову смену. Као градоначелник, немам замерку на рад Томислава Стојановића и функционисања Туристичке организације. Ипак, на крају ће о томе одлучити одборници Скупштине града - прецизира Антић.

У наставку ове помало несвакидашње полемике, Александар Стајић објашњава како његова странка и не тврди да је Стојановић био лош избор, али каже да су временом схватили како има квалитетнијих људи, а њему замерају то што "није најбоље искористио поверење које му је указано".

- Уколико наши коалициони партнери не подрже смену Стојановића, ми више немамо шта да тражимо у том друштву - категоричан је Стајић.

Председник Јединствене Србије у Врању, Дејан Манић - уједно и директор скијалишта "Бесна кобила" - каже да ће ова странка испоштовати одлуку коалиционог партнера, иако је и он веома задовољан сарадњом са још актуелним директором ТО.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације