НОВИ САД - Секретаријат за водопривреду Војводине поднео је три пријаве против кланица, које последњих недеља испуштају отпадне воде у градску канализацију и у Дунав. Према речима покрајинског секретара за водопривреду Бранислава Богарошког, водна инспекција, која је у саставу тог секретаријата обавила контролу месне индустрије "Матијевић", "Неопланте" и фирме "Трифуновић", код свих њих утврдила је неправилности.

- Против месне индустрије "Матијевић" поднета је пријава за привредни преступ, а против "Неопланте" и фирме "Трифуновић" прекршајне пријаве - рекао је Богарошки.

Инспекција је контролисала све што је у њеној надлежности, што подразумева и контролу услова о испуштању отпадних вода у канализацију и Дунав.

- Учинили смо све што је у нашој моћи да се спречи даље поступање са којим смо се сретали у три наврата - додао је Богарошки. - Сигурно је да ово не сме да буде питање за политичка препуцавања и пребацивање одговорности, већ сваки од органа који има надлежност, треба да поступи на исти начин као ми и да покуша да спречи даље изливање кланичног отпада у Дунав.