Мајданпек: Златару нико неће

Љ. ТРИФУНОВИЋ

29. 08. 2015. у 15:11

Поступак прикупљања понуда јавним надметањем, ради продаје имовине Индустрије прераде метала (ИПМ), у чијем саставу послују "Златара" и "Мегапласт", проглашен је неуспешним

Мајданпек: Златару нико неће

МАЈДАНПЕК - Поступак прикупљања понуда јавним надметањем, ради продаје имовине Индустрије прераде метала (ИПМ), у чијем саставу послују "Златара" и "Мегапласт", проглашен је неуспешним јер није достављен ни један захтев за откуп документације. Почетна цена је, иначе, износила готово три милиона евра, па се очекује да Агенција за приватизацију упути предлог ресорном Министарству за објављивање новог јавног позива - са умањеним стартним износом.

У ИПМ има 319 радника, од којих је 48 заинтересовано за напуштање радног места, ако се одобри нови социјални програм, после низа већ спроведених. У сваком случају, домаћа и инострана правна и физичка лица заинтересована за куповину целине овог привредног субјекта имаће обавезу да преузму све запослене.

Предмет приватизације је имовина која подразумева фабрике "Златара Мајданпек" и "Мегапласт", односно објекте у Мајданпеку, Дебелом Лугу, Бору, Књажевцу, Ваљеву, Пожаревцу и Мосни, те у ванкњижном власништву на три локације у Београду и једној у Нишу, као и земљиште у својини субјекта уписано у Мајданпеку, Дебелом Лугу, Мосни и Рудној Глави. Ту су и опрема, залихе материјала, недовршена производња, готови производи од злата и сребра... све до ситног инвентара.

У структури капитала Индустрије за прераду метала, подсећамо, 40 одсто припада РТБ Бор групи, а 60 процената "ИПМ Мајданпек".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Hjggvzmfz

30.08.2015. 03:02

sad satro fabriku niko nece i za mesec dana ce je prodati za 1 dolar i reci ce da je to maksimalna cifra koju mogu da uzmu za nju