Фијакери и џокеји крај Дунава

Ј. БЕКИЋ

10. 08. 2015. у 13:11

У Бачком Моноштору, надомак Сомбора, дводневни фестивал хране, традиције и старих заната "Бодрогфест"

Фијакери и џокеји крај Дунава

БАЧКИ МОНОШТОР - Дводневни фестивал хране, традиције и старих заната, "Бодрогфест", једанаести по реду, одржан је у Бачком Моноштору, надомак Сомбора.

Отварање манифестације уз шпалир фијакера, пародом јахача и фолклорних ансамбала из Србије и Хрватске, почело је по традицији рапортом коњаника Јосипа Ђипанова градоначелнику Сомбора Саши Тодоровићу, чиме је обнародован почетак феште крај Дунава. Тодоровић је истакао да су житељи овог дела Бачке, посебно Бачког Моноштора, пример толеранције међу различитим културама и националностима.

Жири, којем је председавао Никола Ђуран, сарач из Сомбора, није имао тежак задатак да прогласи најлепши фијакер, а возио га је Саша Антунић из Телечке.

Многобројни гости уживали су у дегустацији паприкаша од дивљачи и рибе, печеној риби, домаћим кобасицама и чувеним штрудлама са маком и орасима.

Током манифестације у селу су били изложени многобројни производи сатарих заната, као и остали домаћи производи, карактеристични за овај крај и околину. Представиле су се и чувене моношторске занатлије - корпари, чамџије, рогазари, метлари, кломпари, коритари...

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)