Пожаревац: Водовод тужи због гласина

Д. Н.

31. 07. 2015. у 08:03

У пожаревачком водоводу упозоравају да се не шире дезинформације: Водовод у Малом Црнићу је локалан и не припада нашем водосистему, тако да њихови резултати исправности не важе за Пожаревац

Пожаревац: Водовод тужи због гласина

ПОЖАРЕВАЦ - На друштвеним мрежама претходних дана појавиле су се информације да је вода у Малом Црнићу неисправна за пиће, из чега је извучен закључак да је такав случај и са водом у Пожаревцу. Тим поводом, огласили су се из пожаревачког ЈКП "Водовод и канализација", како би демантовали ове гласине и како би упозорили на последице за оне који их пласирају.

- Водовод у Малом Црнићу је локалан и не припада водосистему Пожаревца. Самим тим, резултати о испитивању исправности воде за пиће у том водоводу никако не могу да важе за потрошаче у Пожаревцу - стоји у саопштењу ЈКП "Водовод и канализација".

У њему се наводи да је вода у Пожаревцу исправна за пиће и да се свакодневно контролише, а о њеном квалитету грађани треба да се информишу преко јавних гласила и сајта Водовода, уместо преко друштвених мрежа.

- Против оних који и даље буду учествовали у ширењу дезинформација код надлежних органа биће покренути одговарајући кривични поступци - упозорили су из Водовода.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације