Болница ургентно тражи донаторе

Д. Н.

13. 07. 2015. у 06:44

Општа болница је покренула добротворну акцију за опремање Одељења кардиологије, чији лекари раде на застарелој опреми

Болница ургентно тражи донаторе

Прилаз Општој болници у Пожаревцу

ПОЖАРЕВАЦ - Општа болница је покренула добротворну акцију за опремање Одељења кардиологије, чији лекари раде на застарелој опреми, па се велики број пацијената, од око 1.200 колико их се годишње јави на лечење, упућује у Београд.

Како истиче Срећно Босић, директор поменуте здравствене установе, у плану је да се до краја ове године набави неопходна опрема за лечење кардиолошких пацијената са подручја читавог Браничевског округа: ултразвучни апарат за коронарну јединицу, пацијент-монитор за сваку постељу у овој јединици, систем за ергометрију (тест оптерећења), као и санитетско возило за превоз хитних болесника са инфарктом миокарда до сала за стентовање у Београду. У плану је и да се опреми, те почне са радом и ангио-сала за катетеризацију...

- Због повећања броја пацијената са кардиоваскуларним проблемима, осим набавке опреме, намеравамо да организујемо и серију предавања за грађане широм Браничевског округа, која ће одржати наши еминентни стручњаци из ове области - најављује Босић.

Акцију подржавају Град Пожаревац и Браничевски управни округ, а сви који желе да помогну могу да се јаве на телефон број 066/86-93-904, или да уплате новац на рачун број: 840-1860761-98.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације