ШАБАЧКО предузеће "Зорка керамика", само у 2015, уложило је више од милион евра у занављање производње. Новац је пласиран у набавку још једне производне линије, што је био повод да фабрику - као пример за углед - посети и градоначелник Небојша Зеленовић.

Јер, најуспешнија чланица некадашњег холдинга "Зорка" нове власнике пронашла је без реструктурирања, а - специјализована за производњу зидних и подних плочица - остала је највећа на просторима бивше Југославије и међу лидерима у својој области у овом делу Европе.

- Чињеница да овако важна фирма послује на територији Шапца доказује да привреда у овом крају има потенцијал и да функционише - истакао је градоначелник Зеленовић, наглашавајући и то да, иако се локална самоуправа труди да у град на Сави доведе нове инвеститоре, не престаје да брине и о домаћим фирмама.

Генерални директор "Зорка керамике", Петар Миљковић, каже да фабрика запошљава 200 радника, а од приватизације, 2003, непрекидно се улаже у развој. Шапчани су свесни да опстанак зависи од конкурентности на домаћем, али и иностраном тржишту, на које пласирају чак 50 одсто производа...

- Квалитетом и атрактивним дизајном пратимо светске трендове. Наше плочице су врхунске, омогућавају лако одржавање, краси их трајност и задовољавају све потребе купаца, па нам се они зато и враћају - објашњава Миљковић, наводећи да увелико сарађују и са реномираним интернационалним компанијама из Шпаније, Немачке, Чешке, Италије... са којима размењују искуства и граде партнерске односе.