У Нишу поново уградња пејсмејкера

Танјуг

недеља, 31. 05. 2015. у 19:15

У Нишу поново уградња пејсмејкера

Градоначелник Ниша Зоран Перишић

У Клиничком центру у Нишу сутра ће поново, после више од месец дана, почети уградња пејсмејкера, изјавио је кардиолог и градоначелник Ниша Зоран Перишић

У Клиничком центру у Нишу сутра ће поново, после више од месец дана, почети уградња пејсмејкера, изјавио је кардиолог и градоначелник Ниша Зоран Перишић.

Од понедељка пејсмејкери ће се поново уграђивати на одељењу за Инвазивну дијагностику и пејсмејкере Клиничког центра у Нишу, прецизирао је Перишић.

"Пејсмејкера није било готово месец и по дана па смо неке од наших хитних пацијената слали у Зајечар и Београд. Набавка пејсмејкера се спроводи централизовано, преко Републичког фонда за здравствено осигурање, и ми смо морали да чекамо завршетак тендера", рекао је Перишић Тањугу.

Он је додао да се уградња стентова и коронарографија обавља без застоја.

На Очној клиници, где је такође било проблема, јуче се, после два месеца, поново почело са операцијама катаракте.

"Сочива имамо довољно, али тендер за вискоеластин није успео па смо морали да направимо прекид у оперисању", рекао је за Тањуг директор Клиничког центра у Нишу Зоран Радовановић.

Радовановић је рекао да Клинички центар тренутно има листе чекања за Магнетну резонанцу и за зрачну терапију, али да се чини све да се чекање укине до краја године.

"Магнетна резонанца је ограничена пропусном моћи аперата, али за зрачну терапију нам треба још техничара да би смо могли да радимо пуним капацитетом. Очекујемо од Министарства да нам то одобри", рекао је Радовановић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Ја

31.05.2015. 21:14

Добра вест али треба знати да је управо због тога наведеног, господин са слике у неколико наврата о трошку нишлија путовао у иностранство за приватне потребе јер за сваки пејсмејкер или стент дотични узима добар проценат ! Последњи случај када није могао да прими америчког амбасадора који је у Ниш дошао због инвестиција јер је био вани јасно говоре о коликом проценту се ради !?

Dr V. Stojanović

01.06.2015. 09:22

Mnogo je pametnije da se Perišić Bavi strukom, u protivnom raste broj pacijenata u Nišu.