Уручени Зелени листови

Ж. ШТРБО

12. 05. 2015. у 11:40

Уручени Зелени листови

Носиоци еколошког признања у Карловачкој гимназији

У традиционалној акцији Другог програма Радио Београда, у којој готово од самог почетка учествује и редакција наше ревије "Зов", проглашени су добитници

СРЕМСКИ КАРЛОВЦИ - У традиционалној акцији Другог програма Радио Београда, у којој готово од самог почетка учествује и редакција наше ревије "Зов", проглашени су добитници престижних признања у области екологије и заштите природе.

Овогодишњи добитници "Зеленог листа" су адвокат Сретен Ђорђевић, за активну борбу у остваривању еколошких права грађана, Зоран Мартинов и Удружење параплегичара и квадриплегичара "Банат" из Зрењанина, које акцијом "Чеп за хендикеп" помаже особама у колицима и подиже свест о важности рециклаже. Харум Фијуљанин из Новог Пазара, добитник је овог признања за вишедеценијску заштиту и оплемењивање животне средине, као и Слободан Аранђеловић и Компанија за прераду опасног отпада "Јуниризик", за одговорност у поштовању еколошких закона.

КОМУНАЛЦИМА ЦРНА МРЉА! НЕПОПУЛАРНИ "Црни лист" за протеклу годину, који се као критика упућује онима који нису испунили свој задатак, припао је Комуналној полицији Београда, зато што ни после пет година постојања није успостављен комунални ред у главном граду.

Институт за водопривреду "Јарослав Черни", награђен је за стручност и брзо деловање у ублажавању последица катастрофалних поплава, Дејан Максимовић и Еколошки центар "Станиште" из Вршца, за оснаживање локалних заједница у решавању проблема који ометају активан рад на заштити животне средине, Драгана Милићевић из Крушевца, за посвећеност раду са децом и младима, а ЈП Национални парк "Тара", за успешно отклањање последица пожара на неприступачним теренима. Професору др Миладину Шеварлићу "Зелени лист" уручрен је као признање за упорно и аргументовано противљење промету и узгоју ГМО у Србији. Драгани Васиљевић, дугогодишњој ауторки емисије "Еко караван" на РТС, признање је припало за промоцију природних лепота Србије и указивање на еколошке проблеме које одговорни не решавају.

Специјално признање "Зелени лист" постхумно је додељено професору др Миодрагу Радуловачком, обновитељу културне баштине и задужбинару Еколошког центра у Сремским Карловцима, који носи његово име.

Награђене је изабрао специјални жири, састављен од представника више медија који се баве темама заштите природе из целе Србије.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације