Нова хуманитарна мисија бициклисте из Сивца: Вожња за Немању

З. Рајић

25. 04. 2015. у 19:37

Милован Фики Бајчетић ће бициклом поново позивати људе да помогну 29-годишњем Немањи Ћурићу, којем је потребно 10.000 евра да би, после 11 година проведених у инвалидским колицима, имао шансу да опет стане на ноге

Нова хуманитарна мисија бициклисте из Сивца: Вожња за Немању

Немања Ћурић и Милован Бајчетић

МЛАДИ бициклиста Милован Фики Бајчетић из Сивца, који је свакодневно обилазио војвођанска места, апелујући за усвајање "Тијаниног закона", кренуо је у нову хуманитарну мисију. Фики ће бициклом поново шпартати путевима, али сада позивајући људе да помогну 29-годишњем Немањи Ћурићу из Нове Гајдобре, којем је потребно 10.000 евра за лечење, да би, после 11 година проведених у инвалидским колицима, имао шансу да опет стане на ноге.

Немања, који је играо фудбал у Чукаричком и Партизану, остао је непокретан кад је, седам дана пре свог 18. рођендана, повредио кичму у саобраћајној несрећи. Постоје велики изгледи да Немања поново прохода, ако буде подвргнут третману матичним ћелијама у болници у Бечу. Милован носи плакат и мајицу са поруком да се за помоћ Немањи пошаље СМС 88 на 3030.

- Вожњу за Немању сам почео 22. априла. Кренуо сам из Сивца у 5.30 и првог дана обишао сам места у општинама Кула, Врбас и Бачка Паланка. Борио сам се са јаким ветром, али сам прешао 160 километара. Ништа ме неће зауставити да превалим 3.000 километара бициклом да бих помогао Немањи, јер моје мало њему живот значи - истиче Фики.

Он каже да зна како је Немањи, јер је и сам имао слично искуство.

- Пре пет година сам пао на одбојци, повредио кичму и био за кревет везан две године. Доктори су говорили да се више никад нећу вратити нормалном животу, да нећу моћи потрчати и возити бицикл или подићи било шта тешко. Али, успео сам трудом и упорношћу. Данас ме сви питају шта то радим од себе, зашто толико возим бицикл. Зато што не желим да се предам! Нема одустајања - поручује хумани Фики.


"ТИЈАНИН ЗАКОН"

МИЛОВАН је од 16. фебруара до 22. марта прешао 2.800 километара бициклом, дајући подршку за усвајање "Тијаниног закона".

- Обећано је да ће "Тијанин закон" у Скупштини Србије бити усвојен у априлу. Ако не буде прихваћен, наставићу да возим - одлучан је Фики.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације