Поцрвенела река Кубршница

Ј. Ж. С.

10. 04. 2015. у 13:11

Река у близини Аранђеловца променила боју, сумња се у загађење. Примећен помор рибе, а сељани пријављују разболевање стоке

Поцрвенела река Кубршница

Река Кубршница/ Фото: Фејсбук

АРАНЂЕЛОВАЧКА река Кубршница, која извире на Букуљи, потпуно је поцрвенела уочи Великог петка. Њен ток кроз град и у близини Аранђеловца је, према коментарима и фотографијама корисника друштвених мрежа, добио јаркоцрвену боју, док је у Смедеревској Паланци река и даље смеђа, због великог водостаја који је са собом у корито повукао и велике количине земље.

Кубршница не само да је променила боју, већ је примећен и помор рибе, а сељаци су пријавили и разболевање стоке која је пила воду из ње. Становништво околних села је узнемирено, а надлежне екипе из Аранђеловца су испитивале данас терен да би утврдили о чему се ради.

Драгану Јовановићу, председнику Скупштине Тополе, у чијој општини се налазе села Крћевац и Загорица, кроз које такође протиче Кубршница, јавили су се мештани да пријаве помор рибе. Он је поднео кривичну пријаву против Н. Н. лица због загађења тока који протиче кроз неколико тополских села. Пријава је поднета полицији, јер су сељаци уплашени да не дође до тровања стоке и од загађења засада који се заливају водом из те реке. Према причи мештана изгледало је као да је у воду сипана нека киселина.

Сумња се да су предузећа, која се налазе на обронцима Букуље и чија је делатност бојење камена, вероватно испустила боје у реку.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (7)

Боба

10.04.2015. 14:56

Све док се буде ћутало на тровање природе и самим тим и људи које спроводе несавесни власници фабрика биће људима здравље све горе и не треба да се питају зашто.

Nick.cdn

10.04.2015. 16:58

Stravicno, tako se unistava Srbija! I nikakva reakcija javnosti. Kada neki fudbalski radnici nesto izjave/provale, hiljade komentara a ovde nas nema!

kreten

10.04.2015. 21:24

@Nick.cdn - a o nato bombama komentarisu mnogi ...kao da nas samo to ubija.. kod nas je jesenas recica krivaja bila bela kao mleko dva meseca...pisao sam i ministarstvu...i agenciji za zastitu zivotne sredine..ali niko nista nije uradio..niti odgovoeio

Reksele

10.04.2015. 19:07

Ne moze Kusturica svuda da stigne!! Izgleda da su ove stvari samo njemu vazne!!?

Утеривач

10.04.2015. 22:07

Да ли ће у држави Србији најзад неко да одговара због оваквих и сличних ствари? Саботажа! Изазивање опште опасности! Затровање!

Zoran1

11.04.2015. 17:52

@Утеривач - Odgovornost u Srbiji, jao bre oa te dve reci neidu u istu recenicu. :( Srbija je postala zemlja: Neodgovronios, ocajnog sudstva, nemoralnih politicara a i naroda, kriminalne elite i naroda koji sve to trpi. :(

Коле

13.04.2015. 16:08

@Утеривач - А да ниси можда чуо за пророчанство из књиге Откривења Јовановог да ће због људских грехова реке на земљи постати као крв?! Чак и да је неко то извршио ”саботажу” то се десило нама због наших греха. Покајте се, људи, јер се приближи Царство Небеско.