АРАНЂЕЛОВАЧКА река Кубршница, која извире на Букуљи, потпуно је поцрвенела уочи Великог петка. Њен ток кроз град и у близини Аранђеловца је, према коментарима и фотографијама корисника друштвених мрежа, добио јаркоцрвену боју, док је у Смедеревској Паланци река и даље смеђа, због великог водостаја који је са собом у корито повукао и велике количине земље.

Кубршница не само да је променила боју, већ је примећен и помор рибе, а сељаци су пријавили и разболевање стоке која је пила воду из ње. Становништво околних села је узнемирено, а надлежне екипе из Аранђеловца су испитивале данас терен да би утврдили о чему се ради.

Драгану Јовановићу, председнику Скупштине Тополе, у чијој општини се налазе села Крћевац и Загорица, кроз које такође протиче Кубршница, јавили су се мештани да пријаве помор рибе. Он је поднео кривичну пријаву против Н. Н. лица због загађења тока који протиче кроз неколико тополских села. Пријава је поднета полицији, јер су сељаци уплашени да не дође до тровања стоке и од загађења засада који се заливају водом из те реке. Према причи мештана изгледало је као да је у воду сипана нека киселина.

Сумња се да су предузећа, која се налазе на обронцима Букуље и чија је делатност бојење камена, вероватно испустила боје у реку.