Ни капеле ни бунара

Ј. ЈОВАНОВИЋ

02. 03. 2015. у 07:45

Члану Општинског већа Вршца Славиши Максимовићу прети смена због наводне неефикасности. Замера му се слаба реализација пројеката из кредитног задужења

Ни капеле ни бунара

Велико Средиште закинуто за планирану инфраструктуру

ВРШАЦ - Славиша Максимовић, члан Општинског већа Вршца за рурални развој, у претходној години није реализовао пројекте за унапређење живота у селима, вредне чак 16,5 милиона динара, иако је општина Вршац за то обезбедила средства из кредита, који је подигла за инвестиције. Та чињеница је озбиљно угрозила његову позицију у локалној власти, на коју је пре мање од годину дана постављен као члан СНС, па ће се питање његовог останка на тој функцији разматрати на седници Општинског одбора странке која га је и именовала, а затим ће коначну одлуку донети одборници Скупштине општине.

Максимовић је, како сазнајемо, за 2014. годину захтевао 19,4 милиона динара из кредитног задужења општине Вршац за таксативно наведене пројекте, али је од те суме реализовано само 2,8 милиона. Тиме су бројна села вршачке општине закинута, па, између осталог, Ритишево, Орешац и Стража засад нису добили капеле, Ватин бунар, а многе зграде месних заједница нису реконструисане.

Максимовић, међутим, пориче ове наводе и истиче да је реализација неких пројеката у току, а да реализација појединих није спроведена "због препоруке о приоритетима председника, начелника и Владе Србије за штедњом и помоћи угроженима од поплава".

- Ту, пре свега, мислим на уређење музеја Роберта Хамерштила и отворене сцене у Гудурици, као и на реконструкцију свлачионица на сеоском стадиону у Великом Средишту. Сви остали планирани пројекти се раде или ће бити спроведени када то временски услове дозволе - тврди Максимовић за "Новости", додајући да је све радио у складу са законом и овлашћењима.

Максимовић је за члана ОВ постављен на предлог в. д. председника СНС у Вршцу Љубише Милосављевића. Први човек вршачких напредњака, међутим, није желео да коментарише стручност свог страначког колеге, јер сматра да челници општине треба да процене колико је ко успешан у реализацији постављених задатака.

- Радо ћу се одазвати позиву челника општине да, између осталог, прокоментаришемо и ову тему, коју сматрам истински важном. С друге стране, Максимовић је, као и сви остали функционери, дужан да подноси извештај о раду општинском одбору странке, па ћемо се о овоме као странка изјаснити на некој од наредних седница - рекао је Милосављевић, иначе, један од саветника председника општине Вршац.


ОПШТИНСКИ БУЏЕТ БЕЗ ПРИМЕДАБА

КАДА је реч о реализацији пројеката средствима из општинског буџета, примедаба на Максимовићев рад нема. Зато је и нејасно, зашто баш пројекти из кредитног задужења, за које општина уредно плаћа камате, нису реализовани у предвиђеном року, јер је тај новац онда могао бити усмерен на пројекте других ресора.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

Marina Ksalol

02.03.2015. 09:14

Moj je Ljuba moja dika, bogat i mocan za mene prava prilika,Kada ode sa onom iz zemlje cuda, zaista nisam imala kuda,Ne mogoh da spavam od bola, pa resih da popijem mnogo ksalola.

Jovan

02.03.2015. 15:41

Od osnivanja sam u Opstinskom odboru Sns u Vrscu.Vec godinu dana mi je neshvatljivo da vd Predsednika Opstinskog odbora u Vrscu gospodin Ljubisa Milosavljevic tolerise nestrucnost i nerad clana Opstinskog veca gospodina Slavise Maksimovica.Osim sto je pokazao nestrucnost i nesposobnost u svom radu uz pomoc jastrebova iz drugih stranaka otvoreno radi protiv Sns,narusavajuci joj vec godinu dana ugled svojm antistranackim delovanjem.Zato mora pod hitno biti smenjen sa funkcije i izbacen iz stranke

Jovanovic

03.03.2015. 06:34

@Jovan - Citam ovaj komentar Jovana i ne mogu da verujem da ima toliko poltrona u nasoj stranci.Prvo nisi od osnivanja u SNS-u,drugo taj tvoj Ljubisa Milosavljevic nije ni v.d.predsednik niti je poverenik,jer nema dokaz na papiru za to sto tvrdi.A trece nikada nebi dobio Jovane to od stranke sto si dobio jer nisi nista radio za stranku,a mnogo si dobio dok je taj isti Slavisa Maksimovic ginuo na terenu za SNS da bi Vi takvi neradnici sada sedeli u foteljama i trosili pare gradjana Vrsca.