Ниш: Ради један апарат за зрачну терапију

Танјуг

04. 08. 2014. у 11:39

Данас је почео да ради један апарат за зрачну терпапију пошто су струјни каблови исушени после продора подземних вода и оболне кише

НИШ - Директор Клиничког центра у Нишу Зоран Радовановић рекао је да је данас почео да ради један апарат за зрачну терпапију у тој здравственој установи пошто су струјни каблови исушени после продора подземних вода и оболне кише.

Екипе Клиничког центра успеле су да санирају хаварију због продора воде и потапања каблова, па је апарат типа "примус" од јутрос у пуном погону, рекао је Радовановић Тањугу.

У договору са Министарством здравља данас очекујемо долазак екипе из "Сименса" која би требало да установи о каквом квару је реч на другом апарату типа "онкор" који је у квару већ две месеца, казао је Радовановић.

После тога ће се знати колико је времена потребно да би и овај апарат био стављен у погон, додао је директор нишког КЦ.

Министар здравља Златибор Лончар критиковао је руководство КЦ због прекида терапије најтежих болесника прошле седмице, а руководство те здравствене установе одбацило је критике и саопштило да су апарати ван функције из техничких разлога.

Први није радио због опасности по безбедност пацијената, а други због компликоване тендерске процедуре за његову поправку, саопштило је руководство КЦ на конференцији за новинаре крајем прошле седмице.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације