Обезглављено тело у стању распадања Петра Цветковића (72) из Доње Јајине, у околини Лесковца, пронађено је у четвртак ујутро у породичној кући у том селу, док је његова лобања затечена у трави крај бунара, неколико метара од улаза у овај дом. Узрок смрти несрећног човека утврдиће истрага, али се претпоставља да је Петар умро природном смрћу, а да су га након тога раскомадали изгладнели пси којима је увек био окружен.

Стравичан призор открила је Петрова бивша супруга Мирјана Велзмар, а на позив рођака којима је било сумњиво што Петра нико није видео недељама пре тога.

- Страшно је то што му се десило. Тело сам пронашла на поду у ходнику, а лобању тек касније у дворишту. Последњи пут када смо долазили да му донесемо одећу и нешто новца, нисмо га нашли код куће - испричала је новинарима потресена жена.

Мирјана се од Петра развела пре 30 година, али га је, како је рекла, обилазила кад год је могла. Двојица њихових синова живе у иностранству. Незванично сазнајемо да је његов старији син имао уговор о доживотном издржавању. Сељаци причају да су га последњи пут видели прошле године када је ограђивао двориште.

ПАПИРОЛОГИЈА ПЕТАР је, према речима његове бивше супруге, последњих десетак година сваки динар који би му дали трошио на алкохол.
- Изгубио је и сва лична документа, па сада не знам како ћу да средим папирологију око његове сахране - казала је Мирјана.

У комшилуку још кажу да је Петар увек био окружен са најмање десетак паса који су га пратили док је лутао. Није имао никакве приходе и живео је од помоћи других. Комшије су му помагале колико су могле, али Петар, како кажу, никада ништа није тражио осим цигарета и алкохола којем је наводно био склон.

- Такав живот да не пожелите ни најгорем непријатељу. Немате шта да једете, да се огрејете, идете од куће до куће. Тешко је то. Пси су му били једино друштво и на крају су му они буквално дошли главе - прича комшија Љубомир Митић.

Двориште Петра Цветковића је након увиђаја потпуно утихнуло. У њему су остала само два мања пса кријући се од знатижељних погледа у помоћном објекту сазиданом од блата на улазу у дом овог несрећног човека, који је са бившом супругом саградио док је радио у Немачкој. У лесковачкој Полицијској управи нам је речено да ће узрок Петрове смрти бити познат након обдукције.