СМЕДЕРЕВО - Демократска странка тражи од градоначелнице Смедерева јавно извињење, а бивши градоначелник Предраг Умичевић заједничко полиграфско тестирање пред камерама. То би све требало да се обави у директном телевизијском преносу. Из ове странке су реаговали после изјаве Јасне Аврамовић да је судија Драгослав Милановић експонент ДС и политички пристрасан на суђењу где је она окривљена за злоупотребе док је била лекар.

Градоначелница Смедерева, којој се суди за примање мита и злоупотребу положаја, иначе, тражи, изузеће судије. Аврамовићева тврди да је процес политички јер је ухапшена 2005. док је била председник општине. Она је раније тврдила да иза њеног хапшења стоје појединци из ДСС-а. Сада је, ипак, судију Вишег суда Драгослава Милановића осумњичила за пристрасност називајући га експонентом ДС-а.

Судија Милановић каже да није члан ниједне партије, а градоначелница му ставља „на терет“ чињеницу да је био члан комисије за израду статута града у време власти ДС. Аврамовићева тврди да је анимозитет нагло нарастао након што је постала градоначелница и са те функције сменила Умичевића.

Бивши градоначелник толико се наљутио на „наследницу“, да ју је изазвао на полиграфско тестирање пред камерама.

- ДС и ја никада нисмо вршили притисак на тужилаштво и правосуђе, наређивали хапшења и сугерисали пресуде. Због изговорених лажи од стране градоначелнице Јасне Аврамовић, позивам је да јавно изађемо на полиграф пред камерама у директном преносу - каже бивши градоначелник. - Сматрамо да Аврамовићева врши притисак не само на судију и судско веће већ и на правосуђе и јавност Србије. Тражимо да се јавно извини Демократској странци и јавности за изнете неистине.


ИЗУЗЕЋЕ?

ГРАДОНАЧЕЛНИЦА је, након прекинутог суђења и одбијања судског већа да саслуша двадесетак сведока које је предложила, посетила кабинет председнице суда Слађане Бојковић којој ће упутити представку за изузеће судије. Одлука председнице суда очекује се након празника, и на ту одлуку не постоји право жалбе.