Биоскоп по мери Холивуда

Г. ЋИРОВИЋ

14. 12. 2013. у 06:09

Дигитална 3Д технологија у биоскопу Мултимедијалног центра „Кварт“. Српска премијера „Зачараног краљевства“ биће уприличена у Краљеву

КРАЛЈЕВО - Нова дигитална, 3Д технологија која је недавно стигла у овдашњи Мултимедијални центар „Кварт“, један од најбољих биоскопа на Балкану, омогућиће љубитељима седме уметности да потпуно уживају у пројекцијама дела снимљених најмодернијом техником. Штавише, са опремом вредном више од 100.000 евра, „Кварт“ је у прилици да приказује премијере холивудских блокбастера истовремено са биоскопима у Лондону, Нјујорку, Паризу или Берлину. Тако ће и српска премијера новог америчког филма „Зачарано краљевство“ бити уприличена управо у Краљеву - две недеље пре Београда!

- Дигитализацијом опреме наш биоскоп се високо позиционирао чак и у светској приказивачкој делатности, јер публика овде добија перфектну слику високе резолуције и савршен тон - каже Бора Тошић, директор ММЦ „Кварт“.

Краљевчани су до сада у 3Д дигиталној технологији могли да погледају филм „Достављач“, документарац намењен најмлађој публици „Сафари у Африци“, други део саге о Тору „Мрачни свет“, а - истовремено кад и у светским биоскопима - тренутно је на репертоару другог дела трилогије Хобит: „Шмаугова пустошења“.

- У новој технологији приказана је и домаћа „Војна академија“, а реакције публике су изузетно позитивне, односно задовољни су и најмлађи, али и најстарији посетиоци. С обзиром на то да у наш биоскоп долазе и љубитељи седме уметности из околних градова, сала са 248 седишта често је тесна да у ударним терминима прими све заинтерсоване - каже Ђорђе Вуксановић, уредник филмског програма у биоскопу „Кварт“, најављујући да је за јануар најављена премијера другог дела домаћег филма „Монтевидео, бог те видео“, а средином године и новог филма Срђана Драгојевића „Атомски здесна“.


ВРХ


УЗ нову, модерну дигиталну опрему - пројектор „Барко Ц52К23П“, који подржава и 4К технологију и најсавременији сервер са капацитетом од шест терабајта и 3Д модулатор - у биоскопу „Кварт“ монтирано је и „енглеско“ платно са кристалном рефлексијом. Наравно, ту је и долби сараунд ЈБЛ звучни систем...

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације