Одржана прва Новосадска фијакеријада

Тањуг

22. 09. 2013. у 18:06

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић свечано је отворио прву новосадску "Фијакеријаду" одржану на фудбалском терену "Славија" у новосадском насељу "Салајка

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић свечано је у недељу отворио прву новосадску "Фијакеријаду" одржану на фудбалском терену "Славија" у новосадском насељу "Салајка".

Вучевић је изразио задовољство што је Град подржао ову, како је рекао, веома интересанту манифестацију за све Новосађане.

"После многобројних фијакеријада широм Војводине, једна је коначно стигла и у наш град. Коњи и коњички спорт су неизоставни део наше традиције, а ова врста вожње дуго је била део свакодневице у нашем Новом Саду", рекао је Вучевић, додајући да му је драго да су Новосађани препознали вожњу на запрегама као један вид забаве.

У такмичарском делу прве Новосадске фијакеријаде наступили су двопрези и четворопрези, а осим брзине и спретности проласка полигона судијски жири је оцењивао упареност коња, њихов изглед, али и утисак који оставља кочијаш и читава запрега.

Председник Коњичког клуба "Салајка" Бане Бегојев, организатор "Фијакеријаде", захвало се Граду Новом Саду на великој подршци, као и свим љубитељима коњичког спорта који су допринели успешној организацији манифестације која ће, како је рекао, постати традиционална.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације