Срђан Станковић: Најобразованији, а продавац рибе

Т. МАРИЋ

23. 05. 2013. у 21:05

Срђан Станковић, победник „Слагалице“, стручњак за банкарство, члан Менсе са коефицијентом интелигенције ИQ 156, ради на пожаревачкој пијаци где продаје рибу

ПОЖАРЕВАЦ - Срђан Станковић (35) из Пожаревца, преко ноћи је постао славан у свом граду, захваљујући победи у 78. циклусу најгледанијег домаћег ТВ квиза „Слагалица“. Тим поводом, челници града уприличили су за њега свечани пријем, на којем су му честитали и уручили ручни сат. Тада се сазнало да је Срђан студирао на Београдској пословној школи, на одсеку за финансије, рачуноводство и банкарство, а дипломирао на банкарском осигурању. Ови подаци не би били чудни да је Срђан запослен у некој банци или компанији. Међутим, уместо у струци за коју се школовао, он ради као продавац рибе на зеленој пијаци Круг, у центру града.

Срђан не само да је међу пијачним продавцима најобразованији, већ сигурно има и највиши коефицијент интелигенције.

- Прошлог октобра учествовао сам на тестирању Менсе у Пожаревцу, и почетком године добио резултат, према коме ми је количник интелигенције 156 - каже Срђан.

И поред свих квалитета и стечених квалификација, он до сада није успео да се запосли у својој струци.

НАГРАДЕ Као победнику 78. циклуса, Срђану је припала новчана награда од 200.000 динара, чек „Техноманије“ на 100.000 динара и путовање за двоје у Турску.

- Слао сам пријаве на бројне адресе, али без успеха. Конкурисао сам и за радна места за која се тражи средња школа, али и то је остало без резултата - каже Срђан, који ради још од студентских дана, не бирајући послове.

За учешће у „Слагалици“, Срђан каже да ће му остати у најлепшој успомени, и због осталих такмичара и због одличне организације.

- Посебно издвајам једног од учесника из Ужица, који је био победник 75. циклуса. Он је инжењер геодезије, а ради као продавац на пијаци, по чему смо слични - каже Срђан и додаје да победу у „Слагалици“ посвећује својој покојној мајци, која је била велики љубитељ квизова. Све време учешћа у квизу, њега су бодрили сестра Сандра и бројни пријатељи, који су на „Фејсбуку“ основали и посебну навијачку групу. Захваљујући свом знању, Срђан је победио, чиме његов родни град може да се поноси. Заузврат, могао би и да му помогне у налажењу посла у струци, иако Срђан није члан ниједне странке, већ само члан Менсе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (11)

Logic

23.05.2013. 21:32

Bravo Srđane, verujem da bi se Mika Alas rado družio sa tobom i da ribarstvo ne bi bila najvažnija tema među vama. Želim da nađeš posao na kome će znati da cene tvoje kvalitete. Eh, Požerevac, Požarevac!

anonymous

23.05.2013. 21:41

pa kada je vec toliko pametan onda je trebao da upise neki fakultet a ne tu rupu u budzetu, koja sluzi samo da tatini sinovi dobiju diplomu.

Milan024

23.05.2013. 22:01

Srdjane, care, a da se ipak uclanis u neku od stranaka koje su sad na vlasti?? Sta kažeš ???

Nebitno

23.05.2013. 22:54

Veoma je izvesno da na 100 prodavaca bar dvojica mogu da budu clanovi Mense.

Zoran1

24.05.2013. 03:48

Na zalost u Srbiji najnesposobniji, oni sto su dobili posao preko veze su na najvisim pozicijama a najbolji su gurnuti u zaborav ili moraju bezati iz drzave nesposobnosti. Nije cudo zaista da vise nista sem organizovanog kriminala ne funkcionise.

građanin

24.05.2013. 09:18

Како да га запосле кад директори имају Вишу страначку спрему....

SMOKI

24.05.2013. 10:17

Ma sta ce ovoj zemlji pametni ljudi. Nama treba SASA i njegov pametni EKREM i takva ekipa. Nedobudne guzate pevaljke i pevaci sumnjivog kvaliteta i lake ruke. Imamo ministre koji pojma nemaju za sta su ministri vazno im je da su politicki lojalni i da primaju dobre pare. Ne mogu da zamislim sta ovakav profil ljudi kao gospodin Srdjan jos trazi i ocekuje u ovoj zemlji?

sasa

24.05.2013. 10:22

cudi me tolika pamet a nije ukapirao,treba se uclanitit u partiju i resen problem

mmmmmmmmmmm

24.05.2013. 10:36

Svaka čast za ovog momka a ovolikim koeficijentom inteligencije i na osvojenom prvom mestu u Slagalici. Žalosno je što takav kapacitet i oobrazovan čovek plus član Mense, ne može da se zaposli u svojoj struci i da pokaže to svoje znanje tamo gde treba. Ali u jednoj opštini u zapadnoj Srbiji, kuvar koji je jedva završio i osnovnu školu, je predsednik opštine. Žalosno je da žalosnije ne može biti.

Cru

24.05.2013. 11:19

Neverovatno je da organizatori Slagalice nisu u stanju da nađu sponzore kako bi se pobedniku isplatila neka značajnija svota. Voleli je ili ne, Slagalica je već godinama najgledaniji kviz u Srbiji.