Нови Пазар: Одржана прва седница Градског већа

Тањуг

11. 02. 2013. у 18:55

Нови Пазар: Одржана прва седница Градског већа
Прва седница Градског већа, иако јој нису присуствовали представници Странке демократске акције Сулејманина Угљанина, одржана је у Новом Пазару након више од месец дана

НОВИ ПАЗАР - Прва седница Градског већа, иако јој нису присуствовали представници Странке демократске акције Сулејманина Угљанина, одржана је у понедељак у Новом Пазару чиме је након више од месец дана, настављено нормално функционисање градске власти.

Од девет чланова Градског већа, седници су присуствовала четири члана из редова Социјалдемократске партије Расима Лјајића и један из СНС.

Градоначелник Новог Пазара Мехо Махмутовић (СДП) рекао је да је седница била заказана за прошлу седмицу и да су у понедељак очекивали долазак представника коалиционог партнера, али се они нису појавили.

"Наставили смо са радом и донели битне одлуке за функционисање града, као што је рад градске топлане", рекао је Махмутовић на конференцији за новинаре.

Подсећајући да је то предузеће у штрајку, Махмутовић је рекао да је град, као оснивач, измирио своје обавезе до краја 2013. године, али да се и поред тога мора пронаћи решење како би радници одмах почели да раде, а грађани добили грејање.

Он је упозорио да и грађани морају бити свесни да редовно плаћају своје обавезе.

И председник СДП-а у Новом Пазару Ресад Ходжић је указао да је стање у градској топлани било најважније и да је, на жалост, због одређеног броја несавесних грађана наплата потраживања веома лоша.

Ходжић је апеловао на грађане да у што краћем року измире обавезе.

Најављујући чешће седнице Градског већа, Ходжић није хтео да коментарише наводе да представници коалиционог партнера нису позвани на данашњу седницу.

"Редовна процедура сазивања Градског већа подразумева обавештења чланова и поделу материјала, све то је урађено за прошли понедељак, а синоћ су сви још једном подсећани да је нови термин седнице данас у 10 сати", објаснио је Ходжић.

Он је истакао да је битно да Нови Пазар функционише и да се неће дозволити принудна управа јер у Скупштини града постоји довољан број одборника за доношење одлуке које су у његовом интересу.

Из Странке демократске акције у Новом Пазару поручују да на данашњу седницу нису позвани, али да што се њих тиче, коалиција са СДП, још увек постоји.

Став СДА Санджака је, како је саопштено на конференцији за новинаре, да се проблеми у функционисању власти у Новом Пазару хитно морају превазићи како би се измирила огромна дуговања града више од милијарду динара.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације