Жагубица: Оптужница против бившег председника општине

Т. М.

26. 01. 2013. у 08:26

Против бившег председника Општине, лекара Драгог Дамњановића, Више јавно тужилаштво у Пожаревцу подигло је оптужницу

ЖАГУБИЦА - Против бившег председника Општине, лекара Драгог Дамњановића (53) из Лазнице, Више јавно тужилаштво у Пожаревцу подигло је оптужницу због сумње да је злоупотребио службени положај у реализацији пројекта скијалишта "Бељаница". За исто кривично дело осумњичени су и бивши директори Дирекције за изградњу Жагубице, Илија Мустецић (55) и Драгиша Вучковић (60), Влада Петронијевић (42) из Крагујевца, власника фирме "Далековод" из Зајечара, те Станоје Николић (76) из Неготина, надзорни органа пројекта.

По наводима из оптужнице, Дамњановић, Мустецић и Вучковић су - од 1. јануара 2008, до 19. маја 2011. - коришћењем службеног положаја и прекорачењем овлашћења, омогућили противправну добит предузећу "Далековод" већу од 28 милиона динара. Злоупотребе су везане за реализацију плаћања уговорене израде идејног пројекта, као и изградње далековода и трафо станице на скијалишту "Бељаница". Сумња се да је Дамњановић утицао на то, а Мустецић и Вучковић омогућили да се - без правног и економског основа - плате радови који нису изведени, те материјал који није испоручен. Поменута тројица су, наводно, имовинску корист од 504.000 динара омогућили и окривљеном Николићу, плаћајући му надзор који није ни обавио.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

virtuelno skijaliste

26.01.2013. 16:35

Dinkicev pulen. I ako je vise puta samoj stranci ukazivano na kriminalne radenje ovog gospodina, sama stranka je stala iza njega i omogucila mu da pljacka opstinu. Odogovornost lezi na celoj stranci, onoj istoj sto se zalaze za departizaciju. Mada iskreno nikad ih nisma cuo da se zalazu za borbu protiv korupcije.

Zoran1

28.01.2013. 00:49

U Srbiji treba zavesti novi red da se glasa samo za Rome, pa bi se tako izbegli najvece lopove. Ni jedan Rom a ni grupa Roma nije nikada pokrala toliko novca kao clanovi dedinjskog klana.

darko

12.02.2013. 14:53

Doktor po profesiji,a nikada nije hteo da odobri novac gradjanima za lecenje.obraz djon.Sramota da je takav covek predstavljao opstinu.Majke vracaju decu kada je on u smeni inace radi kao pedijatar.