КОСОВСКА МИТРОВИЦА - Под слоганом „Митровица слави светитеља свога, Димитрија светог слугу вишњег Бога“, протекла недеља била је у знаку обележавања градске славе, а Православна црквена општина и СО организовале су низ духовних, културних и спортских манифетсација.
Поред посела епске поезије и гусала, у амфитеатру Техничке школе, пажњу публике привукла је и промоција пете књиге овдашњег песника Милана Михајловића „Саће свих матица“, о којој су - као заокруженом лирском сведочанству о трагичној косовскометохијској садашњости - говорили академик Милосав Тешић, проф. др Даница Андејевић и књижевник Петар Сарић.

У препуном амфитеатру ТШ „Михаило Петровић Алас“, деца Предшколске установе „Даница Јарамаз“ и Музичке школе „Миодраг Васиљевић“ приредила су концерт, а вече уочи Митровдана одржана је свечана седница СО Косовска Митровица, уз присуство гостију из Републике Српске.
На крају, у цркви светог Димитрија одржана је и света архијерејска литургија, после чега су улицама северног дела града прошле литије. У вечерњим сатима, грађане су забављале „Звезде Гранда“.
Протекла недеља била је богата и пригодним спортским манифестацијама. Ревијалне утакмице одиграли су рукометаши Трепче и Звечана, одбојкаши „Косовске Митровице“ и „Трепче“, те кошаркаши „Трепче“ и Мокре горе, док су први и други тим локалног женског кошаркашког клуба међусобно одмерили снаге. У малом фудбалу надметали су се Трепча и Партизан, али и ветерани домаћина и Врбаса. Организован је и турнир у каратеу, а спортска такмичења завршена су уличном трком у којој су учествовали предшколци, ученици основних и средњих школа, те студенти и сениори.