ГОРНЈИ МИЛАНОВАЦ - Контроверзни инциденти у цркви светог Николе, у оближњем Шилопају, претворили су се у скандал и не престају да узбуркавају јавност и вернике СПЦ.
Верзију пароха Властимира Златића, у целом таковско-рудничком крају знаног као поп Власта, већ смо објавили. По њој, инциденти су се дешавали када је "на њега насрнуо Драган Бојовић, из парохијског села Мутња, оборио га на под црквене трпезарије и нанео му теже повреде".

По Бојовићевој причи, немили инциденти имају сасвим другачију страну неславне црквене и правничке "медаље". Бојовић нам је, подсетимо, на телефонску молбу да каже и своју верзију, само одбрусио псовком. Сада, разговарамо уживо, на његов захтев.
- Извињавам се "Новостима" и јавности због псовке и одбијања да одговорим. Зато, што су ме одмах после тих инцидената, злонамерно се шалећи, звали многи људи. Неки су се, чак, лажно представљали као новинари - каже Бојовић.
Та страна приче, укратко, гласи овако.
- После свог поподневног одмора, поп Власта је дошао у црквену трпезарију. Гости су још славили, уз музику. Није био у мантији. Види, има нешто разбијених чаша, буни се мени. Безразложно, јер сам све време служио госте. Поп ме онда полије чашом вина. То ме тешко озлоједило, и гурнуо сам га. Тачно је да је пао на под и да сам га шутнуо ногом у ноге. То ћу признати и суду. Гости су нас раздвојили. Поп устаје, и удари ме песницом изнад левог ока, ево видите модрицу, а затим бежи - тврди Бојовић.
По том "исказу", поп се враћа за десетак минута.
- Вратио се са тешком секиром такозваном глуваром. Лјуди су га спречили да с њом прође даље. Затим сам отишао кући, а поп је звао полицију. Против мене је поднета пријава, а нико ме није саслушао - наставља Бојовић.
Са Бојовићем разговарамо у присуству Богдана Ликића, председника МЗ Шилопај.
- Био сам очевидац, када је поп Власта улетео у трпезарију са секиром, па су га сељани спречили да не буде већег зла. То ћу казати и пред судом - тврди Ликић.

МЕШТАНИ ПИШУ ПЕТИЦИЈУ
УЗ Шилопај, парохији припадају још села Мутањ, Церова, Крива Река, Давидовица и Ручићи. Ликић потврђује вест да у њима мештани најављују потписивање петиције, којом ће од Жичке епархије тражити - да смени пароха Властимира Златића.

ТУЧЕ
- ПОП Власта је у овом крају познат по ранијим инцидентима: тучама са више мештана, а Животи Бојовићу, сада покојном, претио је пиштољем
- тврди Драган Бојовић, а председник МЗ Ликић, потврђује.