Селектор златних ватерполиста саопштио списак за ОИ: Савић не мења победнике

С. К.

уторак, 26. 07. 2016. у 13:14

Селектор златних ватерполиста саопштио списак за ОИ: Савић не мења победнике

Дејан Савић и ватерполисти Србије

Тим који је освојио титулу првака света у Казању и који је одбранио европску круну у Београду напашће и олимпијско злато на Играма у Рију

ТИМ који је освојио титулу првака света у Казању и који је одбранио европску круну у Београду напашће и олимпијско злато на Играма у Рију. Тако је у уторак у Риму, где је ватерполо репрезентација завршила тродневне припреме, одлучио селектор Дејан Савић.

- Имали смо добре припреме на којима је било више играча. Морам да нагласим да сам веома задовољан како су радили браћа Страхиња и Виктор Рашовић, Димитрије Ристичевић, Немања Убовић и Гаврил Суботић. Ипак, у овом тренутку сам проценио да терет Рија треба да поднесу играчи са доказаним квалитетом и искуство играња великих такмичења - подвукао је трофејни стручњак.

Боје Србије на Играма браниће: Гојко Пијетловић, Душан Мандић, Живко Гоцић, Сава Ранђеловић, Милош Ћук, Душко Пијетловић, Слободан Никић, Милан Алексић, Никола Јакшић, Филип Филиповић, Андрија Прлаиновић, Стефан Митровић и Бранислав Митровић.

Европски и светски прваци 30. јула путују у Рио, где 6. августа (14 часова по нашем времену) са Мађарском отварају турнир. Ривали у групи су: Грчка, Аустралија, Бразил и Јапан. У другој групи су: Хрватска, Италија, Црна Гора, САД, Шпанија и Француска.

Пре четири године у Лондону Србија је освојила бронзу. Злато је припало Хрватској, а сребро Италији.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације