Имамо тим за спас Партизана: Стефан Митровић истиче да је последњи тренутак да се помогне црно-белима

С. КРСТОВИЋ

08. 07. 2020. у 21:48

Имамо тим за спас Партизана: Стефан Митровић истиче да је последњи тренутак да се помогне црно-белима

ОЗБИЉНОСТ Стефан Митровић Фото: Н. Параушић

Битно је да на чело дођу прави људи и да што пре почне опоравак клуба који хитно мора да почне нормално да функционише – истиче сјајни српски ватерополиста
СТЕФАН Митровић је ватерполо азбуку научио на Бањици. С капицом Партизана постао је велики играч и признаје да му веома тешко пада то што је великан светског спорта на коленима. Зато је један од аутора отвореног писма у којем се траже корените промене у нашем најтрофејнијем клубу.

- Помешане су емоције. С једне стране, детињство и најлепше успомене нас вежу за Бањицу и Партизан. С друге стране, клуб је институција и ван оквира наше земље, расадник талената, место које је било синоним за успех, трофеје. Клуб који је изнедрио велики број играча, репрезентативаца, тренера, и златним словима исписао историју нашег спорта. И када све то спојите, а погледате тренутну ситуацију само око недостатка деце која тренирају на базену, начин на који се клуб урушава, схватили смо да морамо да се удружимо, да направимо кораке који ће преокренути клуб у оном правцу у којем и заслужује. Не смемо да дозволимо да се угаси клуб - истиче, за "Новости", Стефан Митровић, који ове сезоне игра за Олимпијакос.

Трофејни ватерполиста верује да могу да помогну клубу...

- Ништа се не дешава преко ноћи, па ни наша жеља да помогнемо клубу није била исхитрена. Разговарали смо прво ми међусобно, а онда и са свим оним људима који желе да помогну, да нам се прикључе и да пруже подршку да Партизан стане на ноге. Имамо тим људи који је спреман на све изазове који нас очекују, а примарни циљ ће бити да се обезбеде елементарни услови за децу и тренере и да покушамо да вратимо најмлађе на Бањицу. Верујем да школа ватерпола какву Партизан има може да изнедри још много шампиона - каже Митровић.

Последњих година често је, играјући за мађарске клубове, гостовао на Бањици и тешко доживљавао очајни изглед базена.

- То нису били тренуци које желите да доживите. Највише је болело кад су ме мађарске колеге, саиграчи у том тренутку, питале како је могуће да један такав гигант дође у ситуацију да не може да загреје воду и да је стање базена тако какво јесте, а ја на то немам да им дам било какав смислен одговор. А управо Мађари могу да нам буду пример, њима је ватерполо национални спорт број један, од њих свашта можемо да научимо о раду са клубовима. Вредна искуства свих нас, али и људи око нас који су спремни да пруже подршку, изузетно су важна да би ова прича могла да буде како треба - наглашава Митровић.
ТРЕНИНЗИ ОБУСТАВЉЕНИВАТЕРПОЛО клуб Партизан је на својој званичној фејсбук-страници саопштио да се због неповољне епидемиолошке ситуације прекидају тренинзи свих категорија до даљнег. Члановима клуба је поручено да ће их у складу са препорукама стручњака обавештавати о даљем току ситуације.

Дете Партизана тврди да он и његови другови виде излазак из кризе.

- Ситуација је и више него озбиљна, алармантна, али решење постоји. Зато смо се окупили. Што се пре одржи седница Скупштине и на чело клуба доведу нови људи, који ће започети његов опоравак, веће су шансе да успемо и спасемо школу и обезбедимо деци услове, а онда и да идемо корак напред, да успоставимо нормално функционисање, да се опстанак не доводи у питање - уверен је Митровић.

Искусни ватерполиста подвлачи да су сви свесни да су промене неминовне.

- Врло смо озбиљно схватили ситуацију, а мислим да је друга страна свесна да су промене неминовне. Искрено, верујем да су препознати наша жеља, приступ и озбиљност и да ће, колико већ следеће недеље, када се одржи седница Скупштине, бити започето спасавање клуба.

У Партизану је било тешко и 2011. када је освојена титула. Чини се да клуб одавно вапи за променама...

- Важно је да до промена дође што пре, јер је ситуација из дана у дан све лошија, однос према тренерима се све више погоршава, а деца то проживљавају, што ни у једном смислу није добро. Да не би дошло до потпуног урушавања клуба, одлазака ионако малог броја деце, апелујемо на оне који воде клуб да прекину с таквим понашањем и да схвате да је у питању виши циљ, а то је опстанак најтрофејнијег клуба у земљи. Чим дође до промена, биће много изазова, али од малих ногу смо научени да савладамо препреке, да размишљамо и по неколико корака унапред у базену да бисмо остварили резултат и надмудрили противника. Не предајемо се!

АПЕЛ РОДИТЕЉИМА ДА ОСТАНУ
ЈЕДАН од наших најбољих ватерполиста моли родитеље и децу да остану у клубу.

- Апелујем на родитеље и децу да издрже још једну недељу, а после Скупштине, која је заказана за 13. јул, ствари ће кренути набоље - замолио је родитеље Митровић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације