ЈСД Партизан дао подршку својој најтрофејнијој секцији: Стекли су се услови за ванредну скупштину

Бета

уторак, 07. 07. 2020. у 15:33

ЈСД Партизан дао подршку својој најтрофејнијој секцији: Стекли су се услови за ванредну скупштину

Лого ЈСД Партизан

Заседање скупштине је плод поштовања апела бивших легендарних играча који не желе да немо посматрају урушавање ватерполо клуба

Управни одбор Југословенског спортског друштва Партизан (УО ЈСДП) саопштио је данас да пружа пуну подршку одржавању ванредне седнице Скупштине ватерполо клуба Партизан 13. јула.


УО ЈСДП је у саопштењу навео да са пажњом и бригом прати дешавања у својој најтрофејнијој секцији и да је откако је почела криза управљаја и пословања у ватерполо клубу, настојао да поступа легалистички, "држећи да су одлуке надлежних органа једино правно релевантне за давање оцене о нечијем раду".


"Како је решење Секретаријата за спорт и омладину града Београда, које је поништило одлуке скупштине ВКП од 2. децембра 2019. године, постало правоснажно, УО ЈСДП констатује да су се стекли услови за одржавање Ванредне скупштине ВКП заказане за 13. јул 2020. године. Више од легалитета заказане Ванредне скупштине представља, чини нам се, њен недвосмислени легитимитет", наводи се у саопштењу.


Група некадашњих ватерполиста Партизана недавно је изразила незадовољство радом садашње управе клуба и затражила од руководства да поднесе оставку и одржавање ванредне Скупштине клуба. Конференцију за новинаре актуелног руководства прекинули су родитељи деце која тренирају у Партизану, незадовољни условима за рад. Тада је наведено да је дуг ватерполо клуба најмање 6,5 милиона евра.


УО ЈСДП је навео да је заказивање Скупштине "плод је поштовања апела више бивших легендарних играча ВКП који не желе да немо посматрају урушавање институционалних оквира на којима почива наша најтрофејнија секција", а који су свесни забринутости родитеља чија деца тренирају у неусловним околностима и који желе да у демократској и спортској атмосфери одлуче о путу којим ће наставити ватерполо клуб.


"Нико нема право да оспорава одлуке надлежних органа. Закон је, знамо, опор али је закон. УО ЈСДП пружа пуну подршку сазивању и одржавању ванредне Скупштине ватерполо клуба Партизан, активном и снажном институционалном ангажовању Партизанових ватерполо легенди и одлукама које ће отклонити кризу руковођења и рада у овом нашем највреднијим трофејима овенчаном клубу", пише у саопштењу.


Партизан је подсетио да је брига о свим удруженим секцијама статутарна обавеза ЈСДП као и евентуално увођење привремених мера у клуб који дуже време не одговара својим статутарним обавезама у раду и руковођењу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације