ЦЕВ објавио термине квалификација за ЕП 2021, игра се и у Београду

Тањуг

понедељак, 06. 07. 2020. у 11:45

ЦЕВ објавио термине квалификација за ЕП 2021, игра се и у Београду

Илустрација фото: Депосито

Уместо утакмица код куће и на страни, због вируса корона, одбојкашице и одбојкаши одиграће по два турнира у периоду од максимум 10 дана
Европска одбојкашка конфедерација (ЦЕВ) објавила је термине квалификација за Европско првенство 2021. године у обе конкуренције.


Уместо утакмица код куће и на страни, због проблема изазваних вирусом корона, одбојкашице и одбојкашиодиграће по два турнира у периоду од максимум 10 дана.


ЕП 2021. у конкуренцији одбојкашицаодиграће се од 19. августа до 5. септембра, а градови домаћини ће бити Београд (Србија), Пловдив (Бугарска), Клуз Напока (Румунија) и Задар (Хрватска).


Поред организатора, пласман на ЕП изборило је осам репрезентација са ЕП 2019: Турска, Италија, Пољска, Холандија, Немачка, Русија, Белгија и Азербејџан.


Преосталих 12 репрезентација биће познато после квалификација, које би требало да се заврше средином јануара, а пласман на ЕП ће изборити по две првопласиране репрезентације из шест квалификационих група.


Првенство Старог континента за одбојкаше одиграће се у Чешкој, Естонији, Финској и Пољској, где ће се одиграти полуфинале и финале, од 2. до 19. септембра.


Пласман на ЕП, поред организатора, изборило је осам селекција са ЕП 2019: Србија, Словенија, Франуцска, Русија, Италија, Украјина, Немачка и Белгија.


Осталих 12 учесника биће познато после квалификација, из којих ће пласман на првенство Европе изборити седам победника група и пет најбољих другопласираних селекција.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације