Фетел никада неће у потпуности разумети одлуку Ферарија да не продужимо уговор

Бета

петак, 03. 07. 2020. у 18:51

Фетел никада неће у потпуности разумети одлуку Ферарија да не продужимо уговор

Себастијан Фетел

Сезона није почела и за њега је била изгубљена прилика да се врати на стазу и заиста покаже своје намере. Морали смо да донесемо одлуку која је на неки начин и одговорност - каже директор Ферарија
Директор Ферарија Матија Биното рекао је да возач Себастијан Фетел и даље не разуме у потпуности одлуку екипе да не продуже сарадњу и за наредну сезону у Формули 1.

Фетелу на крају сезоне истиче уговор, а Ферари му није понудио нови, иако је Биното у фебруару рекао да је четвороструки светски првак први избор уз Шарла Леклера за 2021. годину. Уместо њега, Ферари је изабрао Kарлоса Саинца.

Фетел је у четвртак први пут био пред медијима откако је објављена одлука екипе. Он је рекао да га је о томе Биното обавестио у телефонском разговору и да је био изненађен расплетом.

Биното је у интервјуу за Скај рекао да је Фетел био искрен и отворен преd медијима.

- Током зимске паузе много возача нас је питало да ли постоји прилика и то је било нормално у том периоду. Али, као што смо му приватно рекли али и јавно, Себ је увек био прва опција. Али, оно што се догодило касније, пандемија је променила ситуацију у свету, али и у Формули 1. Стриктнији буџет, правила која су за нас била важна одложена су за 2022. годину и болиди су готово 'замрзнути', као и за наредну годину - навео је он.

- Сезона није почела и за њега је некако била изгубљена прилика да се врати на стазу и заиста покаже своје намере да вози брзо за Ферари. Морали смо да донесемо одлуку која је на неки начин и одговорност, донели смо одлуку и обавестили смо га. И док прихвата одлуку јер је сјајан момак и професионалац, мислим да је никада неће у потпуности разумети и да је због тога изненађен. Да, мислим да је био изненађен, што такође разумем - додао је Биното.

Директор Ферарија рекао је да су односи и даље сјајни између Фетела и екипе, уочи почетка сезоне, у недељу трком за Велику награду Аустрије. Он је међутим наговестио да је начин којим је пренео вест могао да буде другачији.

- Да ли је одлука на почетку исправна? Увек је тешко рећи, надамо се да смо донели исправну одлуку. Да ли сам могао боље да комуницирам са њим? О томе смо такође разговарали. Прилично сам сигуран да увек постоји начин да ствари урадите боље и то прихватам - рекао је Биното.

Прва трка у шампионату Формуле 1 вози се у недељу од 15.10 у Аустрији.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације