Бучни родитељи траже смене: Упад на конференцију челника ВК Партизан, позвана и полиција

С. КРСТОВИЋ

петак, 03. 07. 2020. у 13:43

Бучни родитељи траже смене: Упад на конференцију челника ВК Партизан, позвана и полиција

Фото ATA images

Захтевају оставке Мирка Брадајића и Татијане Ракас, који тврде да је за све крив Шоштар
ХАОС на Бањици. Огорчени родитељи младих ватерполиста упали су на конференцију за штампу, на којој су председник Управног одбора Партизана Мирко Брадајић и генерална директорка Татијана Ракас планирали да коментаришу писмо играча и да говоре о стању у клубу, неко је у једном тренутку позвао полицију која је стигла и све пратила са дистанце.

Међутим, доживели су да им у лице родитељи кажу да морају да оду и место препусте онима који могу да спасу великана светског ватерпола. Иначе, потвређено да је дуг већи од 6,5 милиона евра.

Само што је Мирко Брадајић почео да говори, родитељи су почели да протестују. Донели су транспаренте, подржали асове, тренере и играче, узвикивали да су промене неопходне, тражили да Татијана Ракас поднесе оставку. Били су упорни, лупали о стаклена врата, све док није Брадајић није одлучио да покуша да их умири. После тешких речи, пустио их је у клупске просторије у нади да ће саслушати Ракасову и њега. Међутим, љутити родитељи су често прекидали њихова излагања, истичући да им је доста празних речи, да се осећају изманипулисано и да им не верују.

Замерали су што базен не ради већ пет месеци, што је вода хладна, што се млађе категорије нису такмичиле, да се договори не поштују осим када морају да уплате унапред чланарине...


Фото ATA images

Брадајић је подвукао да је у Партизану од 1974. године и да се функције председника УО прихватио у нади да ће успети да привуче људе који су спремни да помогну клубу. Истрајан је у ставу да је седница Скупштине од 2. децембра, на којој су смењени Александар Шоштар и Зоран Аврамовић легитимна, без обзира на то што Градски секретаријат за спорт и МОС мисле другачије.

- Зашто бих поднео оставку, то би значило да нисам радио добро. Само, фотеља ме не занима, због клуба сам често подметао леђа - нагласио је Брадајић.

Он је подвукао да су сви играчи добродошли, јер сматра да је сваком од њих место у управи клуба.

- Разговарао сам са Филипом Филиповићем. Састали смо се у кафићу, изнео ми је свој план опоравка клуба. И није ме убедио - нагласио је Брадајић.

Татијана Ракас је нагласила је да је у клуб дошла 2017. како би помогла да се среди клупске финансије. Потврдила је да је дуг већи од 6,5 милиона евра, као и да је Шоштар годинама водио књиге неправилно.

- Сви играчи могу да дођу у клуб, да се информишу, а не да добијају дезинформација по кафићима. Знам да Филиповић тражи моју оставку. Недавно сам га позвала да дође и није дошао - истакла је Ракасова.


Фото ATA images

Директорка Партизана тврди да још није окончан спор око седници Скупштине 2. децембра прошле године. Сматра да је поступила исправно када је ВС Београда и ВСС обавестила да постоји сумња да један играч има симптоме ковида 19, због чега су одложене утакмице Партизана. Међутим, није успела да увери родитеље.

Мирко Брадајић је признао да је Бањицу од 2011. напустио чак 81 играч.

- У овом тренутку имамо седморицу играча у сениорској екипи, а у свим категоријама 100, 120 дечака - рекао је Брадајић.

Фото ATA images


БОДИРОГА: САМО БИ ПАРЕ, НЕКА ИДУ
БЛАГОЈЕ Бодирога је у име родитеља рекао да су се још 12. марта обратили Управи са бројним питањима, уз најважнија да ли ће бити топле воде...

- Одговоре нисмо добили. Они нас игноришу, само траже паре. Једини услов за опстанак Партизана је да ова управа оде. Ако овако остане од септембра, неће моћи да саставе тим ни за једно годиште, јер ће сви да оду. Нас не занима ко ће да води клуб, већ онај који ће да обезбеди услове за рад - јасан је Бодирога.

ПОДРШКА АСОВИМА
ПОДРШКУ асовима који су прекјуче послали отворено писмо пружили су се првотимци и тренери. Првотимци су нагласили да месецима немају где да тренирају, да се селе са базена на базен, као и да одбијају сарадњу са управом.

Стручњаци су најавили да ће на минимум свести комуникацију са канцеларијом до успешног завршетка седнице Скупштине, коју ће заказати Зоран Аврамовић. Они захтевају од канцеларије да престане са опструкцијом у њиховом процесу рада и да одблокира рачун Удружења, како би се тренерима исплатила плату, коју нису примили четири месеца.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације