Фетел спреман да се повуче из Формуле 1 ако не добије добру понуду

Бета

четвртак, 02. 07. 2020. у 23:30

Фетел спреман да се повуче из Формуле 1 ако не добије добру понуду
Возач Ферарија Себастијан Фетел рекао је данас да је спреман да заувек да напусти Формулу 1 ако не добије добру понуду за наредну сезону

Возач Ферарија Себастијан Фетел рекао је данас да је спреман да заувек да напусти Формулу 1 ако не добије добру понуду за наредну сезону.

Четвороструки светски шампион ће на крају сезоне напустити Ферари, пошто није добио понуду за нови уговор. Сезона у Формули 1 почиње у недељу, трком за Велику награду Аустрије.

"Желим да будем сигуран да доносим исправну одлуку за мене и моју будућност. Природа ми је такмичарска, много сам постигао у спорту, мотивисан сам и желим да остварим више. Да бих то урадио, потребни су ми прави 'пакет' и прави људи око мене и то у овом тренутку тражим. Ако се укаже прилика, онда је прилично јасно. Ако не, вероватно ћу морати да потражим нешто друго", рекао је Фетел.

За разлику од двоструког шампиона Фернанда Алонса, који би могао да се врати такмичењима упркос томе што је завршио каријеру 2018. године, Фетел је рекао да његов могући одлазак из Формуле 1 неће бити привремен.

"Верујем да, ако сте спремни да затворите врата, онда би требало да будете спремни то да урадите и да не очекујете да ћете их поново отворити. Морате да будете свесни одлуке коју доносите и због тога не јурим ни у шта. Наредне недеље и месеци ће вероватно донети јаснију слику", навео је Фетел.

Једна од могућих опција за Фетела је Рено, који ће остати без Данијела Рикарда следеће сезоне, али се спекулише да екипа разматра могућност довођења Алонса.

Друга, мање вероватна опција, је да би Фетел могао да замени или Валтерија Ботаса или Луиса Хамилтона у Мерцедесу. Обојици истичу уговори на крају сезоне, али се очекује да ће продужити сарадњу са актуелним шампионима.

Прошле сезоне од Фетела је био бољи тимски колега Шарл Леклер, иако је возачу из Монака то била прва сезона у Ферарију, а тек друга у Формули 1. И док је Леклеру понуђен петогодишњи уговор до 2024. године, Фетел није могао да се договори са директором Матијом Бинотом о новом уговору.

"За мене је било изненађење када ме је позвао Матија и рекао да не постоји намера екипе да наставимо сарадњу", рекао је Фетел, који ће у петак напунити 33 године.

Прошле сезоне Фетел и Леклер су били у затегнутим односима, чак су се и сударили на трци у Бразилу. Немац је рекао да ће поштовати тимске наредбе ове сезоне, ако од њега буде тражено да пропусти Леклера, али да нема намеру да се одрекне свог такмичарског духа.

"Ако се ситуација укаже, онда је има смисла да очекујете да ће обојица возача помоћи један другоме. Не мислим да то има везе са чињеницом да ми истиче уговор. Али, у исто време, тркаш се за себе и нећу Шарлу олакшати живот на стази тако што ћу га пуштати", рекао је Фетел.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације