Посета ССС нада за решавање проблема у спорту на КиМ

Бета

четвртак, 02. 07. 2020. у 23:50

Посета ССС нада за решавање проблема у спорту на КиМ
Састанком са челницима Спортског савеза КиМ у Северној Митровици, делегација Спортског савеза Србије (ССС) започела је данас тродневну посету Косову и Метохији током које ће се упознати са проблемима и радом спортских радника и клубова на том простору

Састанком са челницима Спортског савеза КиМ у Северној Митровици, делегација Спортског савеза Србије (ССС) започела је данас тродневну посету Косову и Метохији током које ће се упознати са проблемима и радом спортских радника и клубова на том простору.

Генерални секретар ССС Горан Маринковић рекао је да се током радног састанка са представницима Ш КиМ упознао са низом проблема које ће, како је истакао, покушати заједничким напором да реше у наредном периоду.

"Покушаћемо да пошаљемо јасну поруку да је Косово и Метохија саставни део Србије и да тако треба сви да се понашамо. У нама ће имати сарадника који ће увек пружати помоћ и надам се да ћемо у наредном периоду причати о лепим стварима успесима и како млађих генерација, тако и сениорских екипа", рекао је Маринковић, наводи Косово онлајн.

Он је рекао да ће врло брзо уследити конкретна помоћ у виду донације спортске опреме за млађе категорије.

Председник Спортског савеза Косова и Метохије Горан Ковач рекао је да без помоћи државе Србије, спорт на тим просторима не би могао да опстане.

"Ми само признајемо државу Србију и друга држава нас не интересује," рекао је Ковач и истакао да је највећи проблем с којим се суочавају забрана уласка спортским екипама из Србије на КиМ.

Током дана гости из Спортског савеза Србије су у пратњи својим домаћина обишли Халу спортова чије опремање су помогли, а за сутра је планиран сусрет са в.д. градоначелника Северне Митровице Александром Спирић, руководством и спортским радницима у општини Зубин Поток.

Посету КиМ, челници Спортског савеза Србије завршиће обиласком Грачанице.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације